Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ


«Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ, ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΝ ΔΕΧΘΗΚΕ. ΗΡΩΙΚΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΪΟΥ 2006 ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ F-16 ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΕΝΟΣ».


Έξη χρόνια με αναπάντητα γιατί.
Ήταν Μάης του 2006, 23 του Μάη λίγο μετά την ονομαστική εορτή του Κώστα Ηλιάκη, λίγο μετά την ημέρα που ο σμηναγός έκανε το αδιανόητο για τον απλό άνθρωπο, αυτόν που έχει ως μέτρο το ανθρώπινο, που πήγε ανήμερα της εορτής του, ημέρα Κυριακή και ενώ δεν είχε υπηρεσία, να πετάξει για τις εκδηλώσεις από τη Μάχη της Κρήτης!


Ήταν Μάης του 2006, 23 του Μάη, δύο 24ωρα από τη γιορτή που γιόρτασε στο Μάλεμε τιμώντας τη μνήμη Ηρώων, όταν η υπέρβαση του ανθρώπινου έδινε τη σειρά της στην κατάκτηση του Ηρωικού, όταν ο Ήρωας Σμηναγός έκανε αυτό που πάντα έκανε, το καθήκον του στην Πατρίδα και την Π.Α., όταν η Ελλάδα πάγωνε στην είδηση της απώλειάς του.
Η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο για θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά. Επισήμως το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Ανεπισήμως ακούστηκαν (και ακούγονται) πολλά. Για εσκεμμένη ενέργεια του Τούρκου αλλά ακόμα και για κατάρριψη.




1 σχόλιο:

FALLUA NEWS είπε...

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ