Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση της Βουλευτή Σάμου για την ΕΟΣΣ

Με μια επιστολή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, αλλά και Οικονομικών, όπου εκθέτει τα προβλήματα της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου εγκαινιάζει το κοινοβουλευτικό της έργο η Βουλευτής Σάμου κ. Αγνή Καλογερή. Στην επιστολή ζητά άμεσα την παρέμβαση των υπουργών για το πρόβλημα επιβίωσης του συνεταιρισμού και των συνεταιρισμένων παραγωγών προκειμένου να ρυθμιστεί η δανειακή επιβάρυνση της ΕΟΣΣ και να απαντήσει θετικά η Αγροτική Τράπεζα στο αίτημά της για την φετινή χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή:


«Ο ιστορικός εξαγωγικός και υγιής συνεταιρισμός της ΕΟΣΣ, ο οποίος έχει τεράστια σημασία για την οικονομική ζωή του νησιού μας, αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης, αφού καλείται να αποπληρώσει δάνεια στην ΑΤΕ τα οποία έλαβε με καταχρηστικά και στην πραγματικότητα ληστρικά επιτόκια που φτάνουν το απίστευτο 10,22%. Έτσι μ’ αυτές τις απαράδεκτες τραπεζικές, και όχι μόνο μεθοδεύσεις, ο συνεταιρισμός κατέβαλε μέσα στο 2011 για τόκους ποσό που υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ, ενώ μέσα στο 2012 το αντίστοιχο ποσό φτάνει σε ύψος που αδυνατεί να καταβάλλει, οδηγούμενος μοιραία στο κλείσιμο.


Επειδή το κλείσιμο της ΕΟΣΣ θα σηματοδοτήσει όχι μόνο μια καταστροφή για τους αμπελοκαλλιεργητές, αλλά και ένα ισχυρότατο πλήγμα για την οικονομική ζωή του νησιού, απευθύνομαι σε σας, κύριοι Υπουργοί, και σας καλώ να ενεργήσετε άμεσα προς τη διάσωση της ΕΟΣΣ.

Με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα σ’ αυτό το κατεπείγον, δίκαιο και εύλογο αίτημα, πήρα την πρωτοβουλία αυτής της επιστολής, ανταποκρινόμενη σ’ ένα καθολικό αίτημα του αγροτικού κόσμου της Σάμου» καταλήγει η επιστολή.
Βιολέτα Τριπόδη
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: