Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΈΡΕΥΝΑ ΤΗΣ METRON ANALYSIS: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ 48% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

ΤΟ 58% ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ 48%!


Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας: Για τη «διαχείριση της κρίσης», ένας στους δύο πολίτες περίπου, 48% πιο συγκεκριμένα, τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημονίου. Το ίδιο ακριβώς ποσοστό τάσσεται υπέρ της άποψης για «τήρηση και μελλοντική βελτίωσή» του.Σχετικά την κατεύθυνση της χώρας, το 58% εκτιμά ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 30% βλέπει εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση.

Στο θέμα διάρκειας της κυβέρνησης συνεργασίας, το 48% των πολιτών εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές, έναντι του 46% που εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι βιώσιμη για διάστημα 1-2 ετών.


Η αισιοδοξία για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας βρίσκεται στο 55%, ωστόσο το 40% της κοινής γνώμης εξακολουθεί να τη θεωρεί αναπόφευκτη!

Απαισιοδοξία αποτυπώνεται και για το μέλλον της ευρωζώνης. Το 39% εκτιμά ότι η νομισματική ένωση θα διαλυθεί, έναντι του 56% που θεωρεί ότι θα αντέξει την κρίση χρέους.


Το 57% των πολιτών έχει θετική γνώμη για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης (με το 36% να έχει αρνητική), ενώ θετική εκτίμηση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά εκφράζει το 55% των πολιτών, έναντι 39% που έχει αρνητική. Πρώτος πάντως σε δημοτικότητα, από τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (66% θετική γνώμη, 30% αρνητική) και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς (52% θετική γνώμη, 48% αρνητική), με τις απόψεις για τον Αλέξη Τσίπρα (49% θετική γνώμη, 49% αρνητική γνώμη) να είναι μοιρασμένες.


Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες: Πάνος Καμμένος (53% αρνητική άποψη, 44% θετική) Ευάγγελος Βενιζέλος (65% αρνητική, 34% θετική), Νίκος Μιχαλολιάκος (74% αρνητική, 20% θετική) και Αλέκα Παπαρήγα (80% αρνητική άποψη, 19% θετική).
vathiprasino

Δεν υπάρχουν σχόλια: