Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εντυπωσίασαν οι τρείς νεαρές Σαμιώτισσες στο κοντσέρτο κλασσικής και σύγχρονης μουσικής



Κοντσέρτο κλασσικής και σύγχρονης μουσικής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ (27/08), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου με διοργανωτή το ΔΟΠΠΟΝΑΣ. Επί σκηνής τρεις νέες Σαμιώτισσες με σημαντικές σπουδές στην μουσική. Ο λόγος για την Ελένη Περρή από τους Μυτιληνιούς που από τα 10 της χρόνια ξεκίνησε βιολί, ενώ το 2011 πήρε το δίπλωμά της με άριστα.



Στο πιάνο ήταν η Κατερίνα Τοπαλίδου από το Καρλόβασι, η οποία αποφοίτησε επίσης από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με άριστα και τέλος η Δήμητρα Τσακανιά, η οποία ξεκίνησε τις σπουδές μονωδίας στη Σάμο και συνέχισε στην Αθήνα στο Εθνικό Ωδείο. Οι τρεις νεαρές Σαμιώτισσες παρουσίασαν για δεύτερη φορά στο κοινό της Σάμου την δουλειά τους. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε μουσικές συνθέσεις κλασσικής μουσικής και το δεύτερο, τραγούδια που έχουν γίνει γνωστά μέσα από τον κινηματογράφο. Το κοινό αποθέωσε τις καλλιτέχνιδες και εκείνες με την σειρά τους, ανανέωσαν το ραντεβού για τα Χριστούγεννα σε μια νέα εκδήλωση.

Αυτό που καταγράφηκε μέσα από τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, είναι ότι η Σάμος διψά για καλές εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και ιδιαίτερα με την συμμετοχή νέων Σαμιωτών που τιμούν την πατρίδα τους.
Βιολέτα Τριπόδη
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: