Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταφέρθηκαν οι 58 παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες από το Αγαθονήσι στη Σάμο


Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν οι 58 μετανάστες που έφτασαν σήμερα στη μία το μεσημέρι με το πλοίο ΚΑΛΥΜΝΟΣ από το Αγαθονήσι όπου κρατούνταν επί 6 ημέρες, ενώ υπήρξαν και εντάσεις τις προηγούμενες ημέρες όταν επιχείρησαν κάποιοι να μπουν στο καράβι για να φύγουν.

Την μεταφορά τους πραγματοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου όπου οι αστυνομικοί χώρισαν τα γυναικόπαιδα (22 στον αριθμό), από τους άνδρες και συνολικά μπήκαν σε 3 διαφορετικά οχήματα προκειμένου να πάνε στα κρατητήρια της Αστυνομίας . Από εκεί 32 άτομα που είναι τα 22 γυναικόπαιδα με τις οικογένειές τους, θα ταξιδέψουν με αστυνομική συνοδεία με το πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ στις 6 το απόγευμα από το Βαθύ της Σάμου με προορισμό το Μεταγωγών Αττικής.


Οι υπόλοιποι θα κρατηθούν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης μαζί με 12 άτομα που έφτασαν σήμερα από τα απέναντι τουρκικά παράλια και άλλα 95 άτομα που ήδη κρατούνται από προηγούμενες ημέρες. Να σημειώσουμε ότι οι 58 μετανάστες ήταν από την Συρία, την Αλγερία και την Παλαιστίνη. Εξάλλου συνάντηση με τον τούρκο πρέσβη Κερίμ Ουράς είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην παράνομη μετανάστευση και οι εξελίξεις στη Συρία που δημιουργούν κλίμα ανησυχίας για το ενδεχόμενο μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης.


Ο κ. Δένδιας επισήμανε στον τούρκο πρέσβη ότι η εικόνα στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων έχει βελτιωθεί αισθητά και τόνισε επίσης ότι αιτείται εντατικοποίηση των προσπαθειών της Τουρκίας στα θαλάσσια σύνορα.
Της Βιολέτας Τριπόδη
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: