Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η τουρκική βαρβαρότητα συνεχίζεται: Δεκάδες λαθρομετανάστες νεκροί απέναντι από τη Σάμο


Σμύρνη

Σε τουλάχιστον 39 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών σε ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα ανοιχτά της Σμύρνης, όταν σκάφος από την Τουρκία που μετέφερε παράνομους μετανάστες βυθίστηκε μερικές δεκάδες μέτρα από την ακτή.

Ο αναπληρωτής νομάρχης της Σμύρνης, Αρνταχάν Τοτούκ δήλωσε πως έχουν βρεθεί 39 πτώματα. Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχουν άλλα 15 πτώματα εγκλωβισμένα στην αποθήκη του σκάφους. «Νομίζω ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα είναι 54» είπε ο Τοτούκ.

Από τους νεκρούς, 20 είναι παιδιά. Έχουν διασωθεί 45 άτομα, μεταξύ των οποίων ο καπετάνιος και ο βοηθός του, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Ο κ. Τοτούκ είπε, επίσης, ότι πρόκειται για σκάφος μήκους 15 μέτρων και ότι, στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες ήταν Παλαιστίνιοι. Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι οι επιβαίνοντες ήταν κυρίως ιρανικής και συριακής υπηκοότητας.
Newsroom ΔΟΛ / ΑΠΕ-ΜΠΕ



Τη στιγμή που το δράμα των λαθρομεταναστών συνεχίζεται, με την ενεργό και ορατή σε όλους εμπλοκή του τουρκικού κράτους και της τουρκικής κυβέρνησης στη διακίνηση μεταναστών προς τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα, με σκοπό αφ' ενός μεν το κέρδος και αφ' ετέρου την δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος και τη δημιουργία πολυάριθμης μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, η οποία θα δρα ως Δούρειος Ίππος της Άγκυρας, μια νέα τραγωδία έρχεται να προστεθεί στο εν λόγω ζήτημα.


Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, βάρκα φορτωμένη με ανεξακρίβωτο αριθμό λαθρομεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ αναχώρησε από τις ακτές του Αχμέτμπεϋλι, που βρίσκεται B του Κουσάντασι, απέναντι από τη Σάμο, με σκοπό τη μεταφορά τους στο ακριτικό νησί.

Η βάρκα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να πνιγούν δεκάδες λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Mέχρι στιγμής (11:20) έχουν διασωθεί 45 άτομα, έχουν περισυλλεγεί είκοσι πτώματα ενώ οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες (12:49), ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους σαράντα (40). 
skal / aegaio

Δεν υπάρχουν σχόλια: