Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η μοναδική χώρα που μπορεί να πετύχει στην αμυντική βιομηχανία είναι η Τουρκία, δηλώνει ο Υφυπουργός Μπαγιάρ



Σύμφωνα με τον Μουράτ Μπαγιάρ, Τούρκο Υφυπουργό για την Αμυντική Βιομηχανία, η χώρα του είναι η μοναδική μουσουλμανική χώρα με δυνατότητες και σοβαρές προοπτικές επιτυχίας στην αμυντική βιομηχανία.

Μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα από το Τουρκικό Ασιατικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (TASAM), ο Μπαγιάρ δήλωσε ότι ο ίδιος έχει επιθεωρήσει και έχει συγκρίνει εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας σε ολόκληρο το μουσουλμανικό κόσμο. «Πακιστάν, Αίγυπτο, Μαλαισία, Αλγερία, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν ...

Έχω δει τις αμυντικές δυνατότητες και τα εργοστάσια όλων των εθνών του Ισλαμικού κόσμου. Έχοντας προσωπική άποψη, μπορώ να τεκμηριώσω το συμπέρασμά μου: η μοναδική χώρα που μπορεί να πετύχει είναι η Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Υφυπουργός προσέθεσε επίσης ότι η Τουρκία επενδύει σε αμυντικές τεχνολογίες, ενώ στοχεύει παράλληλα στην ενίσχυση και των άλλων τομέων. Τόνισε δε, ότι οι επενδύσεις αυτές τροφοδοτούν την τεχνολογική βάση της χώρας.

Ο Μπαγιάρ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην 100η επέτειο της «σύγχρονης δημοκρατίας», σχολιάζοντας πως, η κατασκευή τουρκικών αεροσκαφών – φρεγατών – ελικοπτέρων, μέχρι το 2023, αποτελεί έναν πολύ δύσκολο στόχο, για την επίτευξη του οποίου είναι απαραίτητο να συνεργαστούν διάφοροι κρατικοί φορείς. Ωστόσο, τόνισε ότι οι παρούσες δυνατότητες της χώρας δεν είναι αρκετές για την τήρηση της «προθεσμίας» του 2023.

e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια: