Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σάμος: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας ο «ΦΑΡΟΣ» για την συνέχιση της λειτουργίας του


Τον κίνδυνο κλεισίματος του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΡΟΣ» λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει αναφέρει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή και συγκεκριμένα προς τους υπουργούς υγείας και εσωτερικών από τους οποίους και ζητά απαντήσεις για τις ενέργειες που θα κάνουν. Η κ. Καλογερή επισυνάπτει την επιστολή διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ του «ΦΑΡΟΥ» όπου περιγράφεται ακριβώς η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

«Λόγω συστηματικής τακτικής της κυβέρνησης να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι των Κέντρων Πρόληψης. Συγκεκριμένα, τα χρέη των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών προς το Κ.Π. ανέρχονται στο ποσόν των 216.000 ευρώ. Το χρηματικό ποσό το οποίο διαθέτει αυτή τη στιγμή το Κ.Π. επαρκεί για τη μισθοδοσία διαστήματος μικρότερου των δύο μηνών, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του».


Στην επιστολή γίνεται επίσης λόγος για το τι ακριβώς σημαίνει η διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «σε μια περίοδο που η οικονομική και κατ’ επέκταση η κοινωνική κρίση καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης υποστηρικτικών δομών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Βιολέτα Τριπόδη
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: