Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σάμος: Σημαντικές αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο




Επανεξελέγη ο Κώστας Αμυρσώνης στη θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Σάμου. Ο τρόπος με τον οποίο είχε γίνει η εκλογή του είχε χαρακτηριστεί παράνομος από την «Πανσαμιακή Αναγέννηση», με αποτέλεσμα να ξαναγίνει ψηφοφορία, όπου ο κ. Αμυρσώνης έλαβε 23 ψήφους από τους 27 παρόντες και υπήρξαν 4 λευκά.

Επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το αίτημα του συνδέσμου ΟΤΑ Ανατολικής Σάμου προς το δήμο για παραχώρηση χρήσης χώρου 3 στρεμμάτων παρακείμενου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να δημιουργηθεί μικρό εργοστάσιο παραγωγής pellet.


Εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 50 χιλιάδων ευρώ!!!! για δαπάνη θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες του νησιού, όταν μόνο τα δημοτικά σχολεία είναι 45!

Στην ημερήσια διάταξη υπερψηφίστηκε ο εσωτερικός κανονισμός του ενιαίου πλέον δήμου Σάμου.

Τέλος πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση συμβούλων της Πανσαμιακής Αναγέννησης για επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των τροφείων στους Βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σάμου, η οποία θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα. 


">Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ψήφισε την πρόταση, αλλά κατέθεσε δική της για δωρεάν παροχή της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν πέντε κλίμακες. Για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ δεν θα πληρώνουν. Από 6.000 - 15.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα θα καταβάλλουν 40 ευρώ μηνιαίως. Για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 15- 30. 000 ευρώ, παραμένει η τιμή των τροφείων των 50 ευρώ για το ένα παιδί και 70 ευρώ για δύο παιδιά. Όσοι δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000 - 40.000 τα τροφεία αυξάνονται στα 60 ευρώ για το ένα παιδί. Τέλος για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ και πάνω τα τροφεία θα ανέρχονται στο ποσό των 100 ευρώ για το ένα παιδί.


Άλλα θέματα που συζητήθηκαν: η διατήρηση του θεσμού της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ. Σάμου, όπου ήταν ομόφωνα θετική η γνωμοδότηση , επίσης η γνωμοδότηση επί του χαρακτηρισμού της υδάτινης και χερσαίας περιοχής Αλυκής, Ψιλής Άμμου Σάμου όπου θα υπάρξουν παρατηρήσεις από τις τοπικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής.

Στο αίτημα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ακαδημία Πολιτών, για παραχώρηση αιθουσών και σχολικών μονάδων του Δήμου Σάμου για την λειτουργία ανοικτού λαϊκού πανεπιστημίου η απόφαση ήταν 9 υπέρ και 7 κατά από τους 16 παρόντες για παραχώρηση μίας αίθουσας στο βαθύ και μίας στο Καρλόβασι.
ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου/Χάρης Ζαβουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: