Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΜΟΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (3 video)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε η Σάμος την επέτειο των 100 χρόνων απο την Ένωση της με την μητέρα Ελλάδα. Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σάμου,Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών, κ.κ. Ευσεβίου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Τον πανυγηρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γεώργιος Αγγελινάρας και στη συνέχεια ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια επιτύμβιας στήλης προς τιμήν των αγωνιστών, στον αύλιο χώρο του ναού.


Η τελετή συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη απο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία καθώς και απο εκπροσώπους κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Σωμάτων ασφαλείας.


Στην παρέλαση που ακολούθησε συμμετείχαν σχολεία και σύλλογοι απο όλη την Σάμο ενώ ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή των στρατιωτικών τμημάτων παρουσία και αγήματος της σχολής ναυτικών δοκίμων.


Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 11 Νοεμβρίου με την εκδήλωση στην παλιά βουλή των Σαμίων, σημερινό Δημαρχιακό Μέγαρο.
samostimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: