Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στους δρόμους οι ένστολοι για τις περικοπές. Στο Νομό Σάμου τι θα κάνουν ?


Σε πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα οι ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος θα πραγματοποιήσουν στις 9 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σε ανοικτή επιστολή που έστειλαν στους βουλευτές οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας σχετικά με το λόγο που πραγματοποιούν την κινητοποίηση σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας:

  • του άδικου-άνισου και άναρχου μισθολογίου που υπάρχει μεταξύ των στελεχών, όπου το 40% του μισθού τους αποτελείται από άσχετα "ερμαφρόδιτα" επιδόματα και χαμηλό εισαγωγικό βασικό μισθό
  • των οριζόντιων περικοπών που έγιναν από το έτος 2009 όπου οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών ανήλθαν από 28,74% κλιμακούμενες προς τα πάνω ανάλογα με το βαθμό και έτη υπηρεσίας
  • των φόρων-εισφορών, των χαρατσιών και του κύματος εντεινόμενης ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο όλου του λαού».


Όπως επισημαίνουν, με τις μέχρι τώρα περικοπές, το μισό και πλέον του ένστολου προσωπικού λαμβάνει σε σύγκριση με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ίσα ή και λιγότερα χρήματα με τους αντίστοιχους υπαλλήλους με ίδια - ίσα και ανάλογα προσόντα.

Στην επιστολή ζητούν παρέμβαση από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τα πολιτικά κόμματα για να μην υπάρξουν περικοπές και να ξεκινήσει διάλογος μέχρι το τέλος του έτους με το υπουργείο Οικονομικών για την κατάρτιση νέου μισθολογίου.

«Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το 'θηρίο' της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια» τονίζουν.
Newsroom ΔΟΛ







ΣΧΟΛΙΑ "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ"

Επιτέλους "ξυπνά ο γίγαντας τώρα λαός και σπάει τα δεσμά και τις αλυσίδες".

Εμείς σαν "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, όπως τα βάζει η Ομοσπονδία τους και τους συνιστούμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους, τους απολυμένους, τους άνεργους, τους περιθωριοποιημένους Έλληνες Πολίτες. Μόνο μέσα από την ενότητα και τον αγώνα έρχεται η δικαίωση και η νίκη και όχι με τα "παρακάλια".

Ελπίζουμε ότι και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί στη Σάμο θα πράξουν ανάλογα και να εγκαταλείψουν τα παθητικά δόγματα αντιμετώπισης των προβλημάτων τους.

Θα περιμένουμε να τους δούμε σύντομα σε μία μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης μας και τότε ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" θα είναι εκεί, μαζί τους. 

Καλό Αγώνα....



"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: