Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μας βάζουν να διαλέξουμε λιμάνι για να έχουμε πλοίο

Διατεθειμένη να προσθέσει άλλο ένα δρομολόγιο στη γραμμή της Σάμου, χωρίς μάλιστα επιδότηση, εμφανίζεται η Ν.Ε.Λ. με προϋπόθεση όμως να προσεγγίζει το πλοίο μόνο ένα λιμάνι στην Ικαρία και ένα στη Σάμο.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία πιστεύει ότι θα μειώσει το κόστος του ταξιδιού και θα μπορέσει έτσι να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ακτοπλοϊκές ανάγκες των νησιών μας.

Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε προς το υπουργείο Αιγαίου και τον υπουργό κ. Κώστα Μουσουρούλη ο οποίος μετέφερε το αίτημα της εταιρείας στην επιτροπή των αιρετών των νησιών μας που τον επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Υπουργός Αιγαίου ζήτησε απο την επιτροπή να εξεταστεί σοβαρά το θέμα και να πάρει η τοπική κοινωνία την απόφαση να διευκολύνει την εταιρεία με την προσέγγιση ενός λιμανιού ανά νησί.

Το θέμα θα έρθει σύντομα προς συζήτηση προκειμένου να δοθεί γρήγορα μια απάντηση όπως δήλωσε στο Σάμος fm 97,3 ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Θετικός προς το αίτημα της εταιρείας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής ο οποίος τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρχει εκ περιτροπής προσέγγισει των λιμανιών σε Σάμο και Ικαρία.
samostimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: