Η επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμφωνίας», πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, επισκέφθηκε τη Ναύπακτο τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.
Κατά την παραμονή της στην πόλη, συνοδευόμενη από τον Μιχάλη Κούβαρη, δικηγόρο και μέλος της Ένωσης Καταναλωτών - Δανειοληπτών Ελλάδας, πραγματοποίησε ομιλία - ανοικτή συζήτηση για το θέμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.
Στην κατάμεστη αίθουσα τόσο η Λούκα Κατσέλη, όσο και ο Μιχάλης Κούβαρης, μίλησαν για το μείζον θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά και τις προοπτικές ύπαρξης διεξόδου από την κρίση.
Μιλώντας στο «ε» η Λούκα Κατσέλη αναφορικά με τα δυο αυτά θέματα, απάντησε στις ερωτήσεις που της θέσαμε.
«Επίθεση» από τις Τράπεζες για το «νόμο Κατσέλη»
«Είμαστε τώρα σε μια φάση που βγαίνουν αποφάσεις. Έχουμε ήδη 3.000 δημοσιευμένες αποφάσεις, η πλειοψηφία των οποίων δικαιώνει τον δανειολήπτη.
Γι’ αυτό γίνεται και η σημερινή ενημέρωση στη Ναύπακτο μ’ ένα δίκτυο κοινωνικής στήριξης, για να αναπτύξουμε τις ιδιαιτερότητες του Νόμου. Για το ποιος μπορεί να κάνει χρήση αυτού του Νόμου. Είναι ένα εργαλείο το οποίο πραγματικά δίνει ένα δίχτυ ασφάλειας στην οικογένεια, αλλά δεν μπορούν να ευεργετηθούν όλοι από αυτό.
Πρέπει κανείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να δει αν μπορεί να κάνει χρήση αυτού του νόμου και να έχει πραγματικά οφέλη. Την ίδια στιγμή όπως ξέρετε, οι τράπεζες ξεκινούν μία ‘‘επίθεση’’ για να ξεδοντιάσουνε το Νόμο, κυρίως όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια. Θα πρέπει επομένως να γίνει μία ευρύτατη κινητοποίηση και πίεση, ώστε να μην περάσει το δικό τους. Να υπάρξει ‘‘κόκκινη γραμμή’’ διότι αλίμονο, αν σ’ αυτή την εποχή της κρίσης αρχίσει ο κόσμος να χάνει τα σπίτια του. Αυτό ισχύει και για το Νόμο και για την αλλαγή του Νόμου, αλλά και για την άρση της αναστολής για την προστασία της πρώτης κατοικίας».
«Η έξοδος από την κρίση υπάρχει, εφόσον υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία να θέλει ν’ αναλάβει τις πρωτοβουλίες, να θέλει να πάρει τα πράγματα στα χέρια της, να προτάξει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα περιλαμβάνει μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους, ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και για κάθε περιφέρειά της και μεγάλες και τολμηρές κινήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και για τη βελτίωση των παθογενειών, που αυτή τη στιγμή έχουν αγκυλώσει και καθηλώσει την ελληνική οικονομία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου