Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Νέες κινητοποιήσεις στις 12 Δεκεμβρίου στους Δήμους, ανοικτό το ενδεχόμενο παραιτήσεων

Κόντρα στη γραμμή του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη, που ουσιαστικά πρότεινε να μην υποβληθούν παραιτήσεις από τους Δημάρχους και να μην κλείσουν οι Δήμοι, αποφάσισε να πάει ένας μεγάλος αριθμός Δημάρχων αποφασίζοντας ένα κοινό δυναμικό αγωνιστικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, μετά απο πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κ. Σπύρου Τζόκα, υπήρξε πολιτική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρξουν δυναμικότατες κινητοποιήσεις στις τάξεις των δημάρχων. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόταση Τζόκα, οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν:

Στις 12/12, σε αναστολή της λειτουργίας των δήμων, με πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ενδεχόμενη διανυκτέρευσή τους εκεί.

Στις 19/12, πανελλαδικές συγκεντρώσεις για τις κοινωνικές δομές των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», παιδικοί κτλ.)· στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, στην υπόλοιπη χώρα, στις έδρες των κάθε ΠΕΔ.

Μέσα στο Δεκέμβριο, νέα συνάντηση δημάρχων (π.χ., σύγκληση δ.σ. ΚΕΔΕ) προκειμένου να αποφασίσει για νέες κινητοποιήσεις, ακόμη και μέσα στις γιορτές, εάν δεν έχουν δοθεί τα ΠΟΕ, η 12η δόση των ΚΑΠ και η ΣΑΤΑ.

Μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Γενάρη, συνέχιση του Έκτακτου Συνεδρίου και εκτίμηση της κατάστασης. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, τότε να προχωρήσουν σε επ' αόριστον λουκέτο στους δήμους και κοινή σύγκλιση των δημοτικών και των τοπικών συμβουλίων προκειμένου να «πέσουν» ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων κτλ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος Ασκούνης αντιδρά έντονα με το να παραμείνει και πάλι ανοιχτό το Έκτακτο Συνέδριο και να συγκληθεί εκ νέου το Γενάρη.
samostimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: