Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Στον γύψο το νοσοκομείο της Σάμου

Στα όριά του λειτουργεί το νοσοκομείο της Σάμου αφού έχει μείνει εδώ και δύο μήνες με έναν αναισθησιολόγο. Η δεύτερη που υπηρετούσε έχει πάρει άδεια κύησης και η διοίκηση που προκήρυξε άμεσα την κενή οργανική θέση βρίσκεται σε αδιέξοδο αφού ο ένας και μοναδικός ενδιαφερόμενος δεν παρουσιάστηκε ποτέ.

Ήδη έχει γίνει προκήρυξη και για επικουρικό πού όμως και αυτή η προκήρυξη φαίνεται να έχει την ίδια τύχη με την πρώτη . Η διοίκηση έχει ζητήσει από την ΔΙΠΕ να γίνει απόσπαση από άλλο νοσοκομείο για να λυθεί έστω και προσωρινά το πρόβλημα . Μέχρι στιγμής γίνονται μόνο τα επείγοντα ιατρεία με συνέπεια πολλοί ασθενείς με τεράστιο χρηματικό κόστος να πηγαίνουν σε νοσοκομεία της Αθήνας . Τέλος σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζονται σε αναλώσιμα είδη και διάφορα άλλα ορθοπεδικά υλικά ενώ οι γιατροί δηλώνουν ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα προχωρήσουν ακόμα και σε παραιτήσεις αφού το νοσοκομείο δεν θα έχει λόγω να λειτουργεί. .

Οι ελλείψεις οφείλονται σύμφωνα με όσα δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βάσω- Σίδερη Πατλάκα στην αδυναμία των εταιρειών που συνεργάζεται το νοσοκομείο να προμηθευτούν από το εξωτερικό την πρώτη ύλη μιας και όλοι πλέον απαιτούν την καταβολή του ρευστού άμεσα. Να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο της Σάμου εξυπηρετεί εκτός από τα τρία νησιά του νομού, την Πάτμο και το Αγαθονήσι.
Χάρης Ζαβουδάκης
era-aegean

Δεν υπάρχουν σχόλια: