Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ντοκιμαντέρ με συλλεκτική αξία για τη Σάμο

Μια αλλιώτικη Σάμο, με πολύ λιγότερο τουρισμό αλλά και πολύ περισσότερο πράσινο κατέγραφε, πριν από 33 ολόκληρα χρόνια, ο φακός του ντοκιμαντέρ "The Backbone of the Night", της σειράς αστρονομικών ντοκιμαντέρ "Cosmos".

Ο δημιουργός και παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, κορυφαίος αστρονόμος Carl Sagan (1934-1996), στο ντοκιμαντέρ του αυτό αποτίει φόρο τιμής στους πρωτοπόρους αρχαίους Έλληνες επιστήμονες, όπως ο Πυθαγόρας και ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, προβάλλοντας την επίδραση που είχαν οι σημαντικές τους θεωρίες και ανακαλύψεις στην πρόοδο και την εξέλιξη της επιστήμης για πολλούς αιώνες. 

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ του έχει αποκτήσει πλέον συλλεκτική αξία για το νησί, καθώς μας παρέχει εικόνες από την παλιότερη Σάμο: γραφικά χωριουδάκια, παρθένες ακρογιαλιές και πολλά από τα αξιοθέατα της Σάμου, με επίκεντρο το ελάχιστα τουριστικό (τότε) Πυθαγόρειο, στο τέλος της μακρινής (πλέον) δεκαετίας του '70. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ "Cosmos" έχουν παρακολουθήσει συνολικά 500 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 60 χώρες. Απολαύστε 3 αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ Cosmos - The Backbone of the Night:





my-samos

Δεν υπάρχουν σχόλια: