Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Slow Food και στη Σάμο

Ιδρύθηκε πρόσφατα στη Σάμο το τοπικό Convivium Slow Food, στο Καρλόβασι, από 7 ιδρυτικά μέλη. Στόχος του, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, είναι, σύμφωνα με τα μέλη του, να παραμεριστεί η μιζέρια και να αναδειχθούν οι τοπικοί πόροι του νησιού, με αφετηρία τη διατροφή, η οποία εμπεριέχει πολιτισμό, ιστορία, παράδοση και κάθε τι άυλο και μη πολιτιστικό αγαθό.

Με βάση τις τρεις βασικές αρχές της αντίστοιχης Διεθνούς Οργάνωσης (http://www.slowfood.com), δηλαδή καθαρή-δίκαιη-καλή τροφή, και η σαμιώτικη πρωτοβουλία Slow Food έχει ως "στόχο να αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους του νησιού. Καλείστε να γίνετε όλοι φίλοι για μια Γευστική Επανάσταση, παίρνοντας οι πολίτες κάποια πράγματα στα χέρια μας.

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε βήμα-βήμα .πολλά.. Ας πούμε 'εν αρχή ήν η τροφή' και προχωράμε με τα τοπικά προϊόντα και τοπικές συνταγές σε συνδυασμό με μονοπάτια και εκκλησιές. Θα σας ενημερώνουμε για τις δράσεις μας και ας συμμετέχουμε όλοι ώστε όλες οι πόλεις και τα χωριά της Σάμου να αναδείξουν τα προϊόντα τους τις συνταγές τις παραδόσεις τον πολιτισμό τους για ανάπτυξη όπως την ονειρευόμαστε και αρμόζει στο νησί.".
my-samos

Δεν υπάρχουν σχόλια: