Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δράσεις Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Σάμου.....

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου αντιπροσωπεία από τη Σάμο, αποτελούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τον κ. Δήμαρχο Σάμου, τον Αντιδήμαρχο κ. Τριανταφύλλου και τους καθηγητές των πανεπιστημιακών σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι κ.κ. Καραχάλιο και Ξενόπουλο, επισκέφθηκαν στο γραφείο του, τον κ. Κυριαζή, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση του σχεδίου «Αθηνά», που αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές στην ανωτάτη εκπαίδευση. Αναπτύχθηκαν τα αντεπιχειρήματα για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση - συγχώνευση του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Καρλόβασι, που δε συνδέεται με καμιά οικονομική ωφέλεια για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας μας.

Ενημερώθηκε ο κ. Γενικός για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Δημοτικού συμβουλίου, τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από την υποβάθμιση της παραχωμένης παιδείας, ιδιαίτερα μάλιστα στην σημερινή εποχή που η αναγκαιότητα της λειτουργίας της Σχολής της Αναλογιστικής Επιστήμης στο Καρλόβασι, είναι όσο ποτέ επίκαιρη και αναγκαία.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζής, ανέφερε ότι προτίθεται να διερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα, με σκοπό την αναθεώρηση του σχεδίου «Αθηνά» που αφορά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο.

Επίσης χθες 03-03-2013, όπως είχαμε πρόσφατα ενημερώσει από εδώ, στην Θεσσαλονίκη ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και ο κ. Δήμαρχος Σάμου, συναντήθηκαν με τους ιδιοκτήτες της Αεροπορικής Εταιρίας ASTRA AIRLINES , με σκοπό την αεροπορική σύνδεση μεταξύ Σάμου και Αθήνας.

Από την πλευρά της, η εταιρεία είναι πρόθυμη να εξετάσει την ετήσια βιωσιμότητα του αεροπορικού δρομολογίου με την Αθήνα, ύστερα από τη λειτουργία της επιχειρησιακής της βάσης, στον αερολιμένα Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: