Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

"Οργασμός" στην Αντιπεριφέρεια Σάμου και συνάντηση Παπαθεοφάνους - Μαρούση



Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, στις  28 Μάρτη 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον κ. Γιάννη Μαρούση Δήμαρχο Φούρνων παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φούρνων κ. Δημήτρη Καρύδη και υπηρεσιακών στελεχών της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Φούρνων. 

Επιλύθηκαν άμεσα ζητήματα που αφορούν την αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών, ως προς το μέρος που εμπλέκεται η Π.Ε. Σάμου. Εξετάσθηκε αναλυτικά η πορεία ωρίμανσης των μελετών για έργα που προτάθηκαν από το Δήμο και που μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Π.Ε. Σάμου θα υλοποιηθούν, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των προσκλήσεων δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος των Μικρών Νησιών του Αιγαίου.

Επίσης, χθες στην Αντιπεριφέρεια, πραγματοποιήθηκε άτυπη σύγκλυση όλων των μελών του Συντονιστικού Οργάνου, που συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία. Ενημερώθηκαν τα μέλη, για την ολοκλήρωση από πλευράς της Αντιπεριφέρειας του προσεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων και των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας. 


Επίσης, ανακοινώθηκε η πρόθεση της Π.Ε. Σάμου για έκδοση ενημερωτικού οδηγού σχετικού με τις ενέργειες του πληθυσμού, στην περίπτωση σεισμού. Τέλος, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών βάση του σχεδίου «Ξενοκράτης». Στο προσεχές ΣΟΠΠ, που προγραμματίσθηκε η σύγκλυσή του στις 08-04-2013 με θέμα τις δράσεις ενόψει της προσεχούς αντιπυρικής περιόδου θα παρουσιαστούν ο σχεδιασμός και οι προβλεπόμενες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Να τονίσουμε επίσης ότι υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση, από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Παναγιώτη Λειβαδά, που αφορά την εκτέλεση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου «ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 5.200.000,00 € και ο ΕΟΤ, με ιδίους πόρους θα καταβάλει το επιπλέον ποσό των 30.000,00 € για τη διαφημιστική προβολή, μετά την ολοκλήρωση ανακαίνισης – εκσυγχρονισμό του υφισταμένου κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: