Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σάμος: Ενημέρωση για τις προοπτικές της Κινεζικής αγοράς για το νησί


Ενημέρωση για τις προοπτικές συνεργασίας της Σάμου με την τεράστια αγορά της Κίνας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης στο Βαθύ.

Για τον σκοπό αυτό στο νησί βρέθηκε ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε.Μ.Ο.Σ. (Ελληνο – Κινεζική Ένωση Μορφωτικών & Οικονομικών Σχέσεων) κ. Χρίστος Γκίκας ο οποίος είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου ενώ το Σάββατο συναντήθηκε με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων.

Ο κ. Γκίκας στην ενημέρωση του αναφέρθηκε στη προώθηση & ανάπτυξη των επιχειρηματικών & εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και σε ότι αφορά στη Σάμο αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα του τουρισμού και την προώθηση κάποιων προϊόντων.

Για τον τουρισμό ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι στην ευρώπη συνολικά ταξιδεύουν περίπου 8 εκατομμύρια Κινέζοι και μόλις οι 60.000 απο αυτούς επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε.Μ.Ο.Σ. κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχει στο περίπτερο τηςΕλληνο – Κινεζικής Ένωσης Μορφωτικών & Οικονομικών Σχέσεων σε δυο εκθέσεις τουρισμού στη Κίνα, παρέχοντας φιλοξενεία στο χώρο του περιπτέρου, και τόνισε ότι βασικός παράγοντας επιτυχίας είναι η σωστά στοχευμένη προβολή.

Σε ότι αφορά στα προϊόντα, ο κ. Γκίκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοσχάτο Σαμιώτικο κρασί το οποίο θα μπορούσε να βρεί αγορά στη Κίνα, μια προσπάθεια η οποία είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΟΣΣ στη συνάντηση κυριο Τίτο Φραντζή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Σάμου και Καρλοβάσου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ποτοποιείων ενώ απουσίαζαν οι τουριστικοί πράκτορες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά απο πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Σαμιακών Συλλόγων κ. Κώστα Αγγελή.
samostimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: