Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Σάμος: Επιτυχημένη η άσκηση δασοπυρόσβεσης "Δια Πυρός"

Φωτογραφία Αρχείου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στην τοποθεσία Ασπροχόρτι της Αγίας Παρασκευής Σάμου η άσκηση δασοπυρόσβεσης με τίτλο "Διά Πυρός 2013". 

Σύμφωνα με το σενάριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα του όρους Θειος, η οποία λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων και με βαθμό επικινδυνότητας 4 εξαπλώθηκε γρήγορα. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πέντε οχήματα και με πεζοπόρο τμήμα, ενώ κλήθηκαν τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια για να συνδράμουν στην πυρόσβεση καθώς και οι υπόλοιποι συναρμόδιοι φορείς.

Από αέρος επιχείρησαν αεροσκάφη και ελικόπτερα. Στην επιχείρηση πήραν μέρος και τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης προκειμένου να μεταφέρουν ένα τραυματία βοσκό ο οποίος στην προσπάθεια να απομακρύνει το κοπάδι του έχασε τις αισθήσεις του. Σκοπός της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί η οργάνωση, η επιχειρησιακή ετοιμότητα των τμημάτων των μονάδων συμμετοχής, η ταχεία κινητοποίηση και συντονισμένη δράση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και των δυνάμεων Πολιτικής προστασίας στο νησί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών
ert.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: