Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Για ποιό λόγο ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Σάμου η Γενική Γραμματέας Α.Δ.Α. ?

Την άμεση συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σάμου, ζήτησε με έγγραφό της, η Γενική Γραμματέα Α.Δ.Α. κα Χριστιάνα Καλογήρου, για την αποξήλωση των καταγεγραμμένων, αυθαίρετων, διαφημιστικών πινακίδων, στο οδικό δίκτυο του νησιού. 


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, επειδή, δεν διαθέτει στη Σάμο Τεχνικές Υπηρεσίες, ή τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, ζητά με το έγγραφό της επιβλέποντες μηχανικούς, εργάτες, φορτηγό και οποιοδήποτε εξοπλισμό τεχνικής υποστήριξης απαιτείται, προκειμένου να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες.

Οι πινακίδες έχουν καταγραφεί σε εξακόσιες σαράντα δύο (642) εκθέσεις αυτοψίας, από τις αρμόδιες Επιτροπές, μετά από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νησιού.

Η Γενική Γραμματέας σημειώνει, ότι μόλις διατεθεί η τεχνική υποστήριξη από το Δήμο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στην οποία, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ανήκει η αρμοδιότητα αφαίρεσης παράνομων πινακίδων, αμέσως μετά θα καθορισθεί το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αποξήλωσης, καθώς και οι Διοικητικές κυρώσεις για τους παρανομούντες.

Η κα Χριστιάνα Καλογήρου επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης της παρεχόμενης συνδρομής, προκειμένου με την αφαίρεση των πινακίδων στο οδικό δίκτυο, να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: