Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τι έχουν πάθει οι «αριστεροί» στην χώρα μας;;;

Το ότι ζούμε σε μια εποχή όπου τα γεγονότα, οι ειδήσεις και πληροφορίες «τρέχουν» με καταιγιστικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να «μάθουμε» και να επεξεργαστούμε είναι από τα φαινόμενα της εποχής. 

Θύμα αυτής της εποχής έπεσα και εγώ φίλοι μου, βλέπετε κάτι η δουλειά, κάτι η συγκέντρωση της Παρασκευής, κάτι η συνδιάσκεψη το Σάββατο της «Κοινωνικής Συμφωνίας» δεν μου επέτρεψα να τα δω όλα. 

Σήμερα έπεσα πάνω στην REAL NEWS της περασμένης βδομάδας και είπα να ρίξω μια τελευταία ματιά. Εκεί είδα να έχει δώσει συνέντευξη η κα. Μαρία Δαμανάκη στο δημοσιογράφο Βας. Σκουρή.
Κάθισα και την διάβασα, άλλωστε οι συνεντεύξεις ποτέ δεν «μπαγιατεύουν», σε αυτές καταγράφετε το πολιτική διαμόρφωση αυτού που δίνει την συνέντευξη για μέσο του χρόνου και των γεγονότων που αυτά των διαμόρφωσα και όσα αυτά ο ίδιος πείρε μαζί του και όσα «πέταξε». 

Το συμπέρασμα μου από αυτή την συνέντευξη είναι ένα και θα το διατυπώσω με την μορφή ερώτησης.

Τι έχουν πάθει οι «αριστεροί» στην χώρα μας που όταν βρεθούν στην εξουσία γίνονται ότι ποιο νεοφιλελεύθεροι δεν γίνεται; Γιατί σε «ιδέες» Προσπαθούν να «βγουν» των ποιο σκληρών νεοφιλελεύθερων της σχολής του Σικάγου;

Για να τεκμηριώσω το παραπάνω συμπέρασμά μου σας παραθέτω ορισμένες ερωτήσεις του Βασίλη Σκουρή και τις απαντήσεις της κας Δαμανάκη για να προκαλέσω και εσάς λίγο και να σκεφτείτε τι χέρια υπογράφων αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Βασίλης Σκουρής: O αντιευρωπαϊσμός οξύνεται. Μπορεί να πάει έτσι η Ένωση στις Ευρωεκλογές; Τι πρέπει να αλλάξει;

Απάντηση της κας Δαμανάκη: Όντως, οι τελευταίες μετρήσεις του ευρωβαρόμετρου επιβεβαιώνουν τα όσα λέτε. Το 56% των πολιτών στα κράτη-μέλη δηλώνει κατά μέσο όρο πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποσοστό κοντά στο 45% δεν εμπιστεύεται τα ευρωπαϊκά όργανα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Ευρωκοινοβουλίου. Το ευρωπαϊκό εγχείρημα βρίσκεται στην κόκκινη γραμμή. Υποστηρίζω πως για την αντιστροφή αυτής της εικόνας έχουμε ανάγκη από περισσότερη και όχι από λιγότερη Ευρώπη. Το ανάπηρο ευρώ δεν μπορεί από μόνο του να διορθώσει την κατάσταση. Το μείζον είναι η Ευρωπαϊκή Ενότητα. Ένα διαζύγιο Βορρά-Νότου δεν αποτελεί λύση ούτε για το Νότο αλλά ούτε και για τον Βορρά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Έχουμε ανάγκη από λύσεις εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η δική μου πρόταση συνίσταται στην αμοιβαιοποίηση του χρέους με αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις.

Το δικό μου σχόλιο: Μια πρώην κουμουνίστρια και Πρόεδρος Αριστερού Κόμματος φαίνεται να μην έχει κατανοήσει τα αίτια της κρίσης και όσο δεν τα έχει κατανοήσει οι λύσεις που θα προτείνει θα είναι μακρά από το να δοθεί λύση και για την Ευρώπη και για την χώρα.

Αλήθεια Μαρία τι έχει πει ο Λένιν: Αν ποτέ υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση το κεφάλαιο θα ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και θα είναι τόσο αυταρχική για τους λαούς της!! Μαρία σου λέει τίποτα; Το βλέπεις να εφαρμόζετε σε καμιά χώρα σήμερα; Ξέρεις το όνομα αυτής της χώρας; Μαρία μου το έχεις διαβάσει ποτέ σου ή υπήρξε; «γιαλαντζή» κουμουνίστρια!!!

Δεύτερη Ερώτηση.

Βασίλης Σκουρής: Οι απολύσεις όπως γίνονται τώρα στο δημόσιο σας βρίσκουν σύμφωνη;
Απάντηση της κας Δαμανάκη: Λυπάμαι κύριε Σκουρή αλλά μέχρις ώρας δεν έχουμε δει να φεύγουν από το Δημόσιο ούτε οι επίορκοι. Η λέξη αξιολόγηση δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο. Για ποιο πράγμα λοιπόν ακριβώς μιλάμε; Πάντως όσο καθυστερούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του αντιπαραγωγικού δημοσίου τομέα, θα υποχρεωθούμε από τα πράγματα να στραφούμε στην κυριολεξία κατά δικαίων και αδίκων, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. 

Το δικό μου σχόλιο: Αν σας έδινα την ερώτηση και την απάντηση χωρίς να σας πω ποιος το είπε ή μάλλον σας έδινα το 50-50, και σας έλεγα το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή η Ντόρα Μπακογιάννη τι απάντηση θα δίνατε;;
Δυστυχώς και εδώ η Μαρία δεν μπορεί να αρθρώσει μια λέξει για το τι φταίει για την λειτουργία του Ελληνικού Δημοσίου.

Και αντεθνική απάντηση σε μια εθνική ερώτηση.

Βασίλης Σκουρής: Με βάση τα όσα είπατε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να προχωρήσει στην κήρυξη ΑΟΖ και με την Τουρκία;

Απάντηση της κας Δαμανάκη: Η κήρυξη ΑΟΖ είναι αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας και των άλλων κρατών μελών. Η Κομισιόν επισημαίνει ότι αυτή η κήρυξη έχει οικονομικά, διοικητικά, περιβαλλοντικά και άλλα οφέλη για όλους και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τονίζει επίσης ότι χρειάζεται να γίνει με βάση τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.

Το δικό μου σχόλιο: Για να ξανά διαβάσουμε την απάντηση: Η κήρυξη ΑΟΖ είναι αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας και των άλλων κρατών μελών. Για ξανά η Ελληνική ΑΟΖ είναι αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας και των άλλων κρατών μελών. Και για προσέξτε «Η Κομισιόν… Τονίζει επίσης ότι χρειάζεται να γίνει με βάση….»

Κάνει χρίσει τον όρο «αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας» και την ίδια στιγμή το εκχωρεί και στα άλλα κράτη μέλη της Ευρώπης!!! Η έννοια του κυρίαρχου στο μυαλό της κας Δαμανάκη το πουλάει μέσα σε μια παράγραφο χωρίς να έχει πάρει από τον ελληνικό Λαό ούτε την εξουσιοδότηση ούτε έχει φροντίσει να τον ενημερώσει…

Τάσος Γέραλης
"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: