Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κινητοποιήσεις εργαζομένων Δήμου Σάμου και έκκληση προς τους δημότες και τους επιχειρηματίες από τον Δήμο

Σας γνωρίζουμε, ότι κατά την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Σάμου, που πραγματοποιήθηκε στις 11/07/2013, αποφασίστηκε η λήψη μιας σειράς μέτρων και δράσεων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων μετά την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου «Φορολογία Εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012, του Ν. 4093/2012 και του Ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση θέσεων του κλάδου δημοτικής αστυνομίας και θέσεων της ειδικότητας σχολικών φυλάκων.

Συνοπτικά, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, υιοθετώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., αποφάσισε τα εξής :
  • Για σήμερα 12 Ιουλίου, την κήρυξη στάση εργασίας από την 11.30 έως το τέλος του ωραρίου.
  • Για το Σάββατο και Κυριακή 13 και 14 Ιουλίου 2013, την αποχή από όλες τις προγραμματισμένες εργασίες, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων και τις εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
  • Την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, όλα τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Δήμου θα τελούν υπό κατάληψη και συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων, ύδρευσης – αποχέτευσης. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Δεδομένου ότι στη δημοκρατία, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα των εργαζομένων να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις, όταν θίγονται βασικά δικαιώματά τους, όπως το δικαίωμα στην εργασία, και λαμβανομένου υπόψη ότι βρισκόμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου, ο Δήμος Σάμου απευθύνει έκκληση προς τους δημότες και τους επιχειρηματίες του νησιού, να καταβάλλουν προσπάθειες διαχείρισης των απορριμμάτων ώστε να αποφευχθούν για το τριήμερο των κινητοποιήσεων φαινόμενα που προσβάλλουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον που δυνητικά συνιστούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: