Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο Αντι Περιφερειάρχης Σάμου επικοινωνεί με τους Πολίτες

  • Σας ενημερώνουμε ότι αποκαταστάθηκε από την Google, το πρόβλημα με την εμφάνιση της ακτογραμμής και των στοιχείων εδάφους της Σάμου στο Google Maps.
  • Με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος» εντάχθηκε στο πρόγραμμα το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ», στο οποίο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τις Περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και εταίρο από την Κύπρο. Ο προϋπολογισμός των δράσεων που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ και αφορά παρεμβάσεις στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο και είναι στα πλαίσια της ήπιας ανάπτυξης, που σέβεται το περιβάλλον αφού αφορά χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη διάδοση νέων τεχνολογιών. Στη Σάμο, η παρέμβαση αφορά στην εφαρμογή βιώσιμων ενεργειακών τεχνολογιών στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και στον Ηλεκτροφωτισμό τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Βαθέος – Πυθαγορείου – Κόμβο Αεροδρομίου. 
  • Δημόσια συγχαίρουμε τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Σκορπιός» για την τιμητική διάκριση που τους απονεμήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Ελληνικό Προϊόν». Η διάθεση των τοπικών προϊόντων της σαμιακής παραγωγής, στους επισκέπτες των νησιών μας, συμβάλει στη διατήρηση και εκσυγχρονισμό της παροχής των υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα. Ευελπιστούμε ότι την πρωτοπόρα ενέργεια των βραβευμένων συμπολιτών μας θα ακολουθήσουν και άλλοι, προκειμένου να αναδείξουμε την τοπική μας ταυτότητα. 
  • Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την εκμετάλλευση της μαρίνας Πυθαγορείου ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ούτε είχε, ούτε έχει, ουδεμία εμπλοκή στη διαδικασία μεταβίβασης της διαχείρισης της μαρίνας σε Τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα αναγραφόμενα περί συμμετοχής μας, σε αδιαφανείς ενέργειες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι είναι αποκυήματα της φαντασίας των εμπόρων του πατριωτισμού. Όταν πληροφορηθήκαμε τις πρόσφατες εξελίξεις, άμεσα ενημερώσαμε την Περιφερειακή Αρχή για τα διαλαμβανόμενα στην Σάμο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: