Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σάμος: Και οι business έχουν όριο

Με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα (εάν είναι ακριβές το ποσό των 24.000 ευρώ που αναφέρει η βουλευτής Σάμου σε δήλωση της) πέρασε στα χέρια Ελληνοτουρκικής Κοινοπραξίας η Μαρίνα Πυθαγορείου.

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ εμπλέκουν στην όλη υπόθεση και την τοπική αυτοδιοίκηση.


Η Μαρίνα Πυθαγορείου υπενθυμίζουμε ότι άνηκε σε ιδιωτική εταιρεία (ιδιοκτησίας Κ.Στέγγου) με το Δήμο Πυθαγορείου να συμμετέχει αρχικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με ποσοστό μετοχών 3%.

Ο Δήμος Πυθαγορείου δεν ακολούθησε όμως σε καμιά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι και το 2009, με το ποσοστό του να υποχωρεί σε κάτω απο 1%, χάνοντας παράλληλα την εκπροσώπηση του στο Δ.Σ. της εταιρείας και τη δυνατότητα του να παρεμβαίνει στις εξελίξεις.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το έργο της Μαρίνας Πυθαγορείου θεωρείται ημιτελές αφού δεν έχει κατασκευασθεί ακόμα ο κύριος δρόμος σύνδεσης της με τον κεντρικό δρόμο του Πυθαγορείου και ο υπάρχον θεωρείται εργοταξιακός.

Η Τουρκική επιχειρηματική επέλαση συνεχίζεται σε όλη τη παραμεθόρειο απο την Αλεξανδούπολη μέχρι το Καστελόριζο και βάση όλων αυτών καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι σταμάτησαν τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Πλέον "αβλαβείς" διελεύσεις κάνουν τα δολάρια που ίσως τελικά αποδειχθούν πολύ πιο αποτελεσματικά για την επίτευξη των γεωπολιτικών στους στόχων.

Η υπόθεση με την πώληση των μαρίνων σε επιχειρήσεις Τουρκικών συμφερόντων ( μέ εδρα κάποια ευρωπαϊκή χώρα ή ακόμα και την ίδια την Ελλάδα) είναι προπομπός του τι θα ακολουθήσει για τα λιμάνια των νησιών που είναι προς πώληση και τα αεροδρόμια.

Υπενθυμίζουμε ότι οι διαδικασίες για τη πώληση των αεροδρομίων προχωρούν.
http://samostimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: