Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Χαμός στο Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε.

Εικόνες ντροπής επιφύλασσε για το τέλος το Έκτακτο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με βρισιές και διενέξεις ανάμεσα σε συνέδρους. 

Όλα ξεκίνησαν στο κλείσιμο των εργασιών, και αφού είχε εγκριθεί το κυρίως Ψήφισμα, όταν τέσσερις σύνεδροι επιχείρησαν να φέρουν στο Σώμα ακόμα ένα ψήφισμα καταδίκης της ενέργειας του Υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, να αποχωρήσει νωρίτερα από τις εργασίες του Συνεδρίου

«Αντί να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Υπουργό, που έπεσε στο Συνέδριό μας θύμα ύβρεων θα του ζητήσουμε και τα ρέστα», σχολίασαν αρκετοί σύνεδροι που δεν είδαν με "καλό μάτι" την πρόταση των συναδέλφων τους.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση του "Οικολόγου" Περιφερειακού Σύμβουλου της Αττικής, Κώστα Διάκου, ο οποίος ήταν ένας εκ των εμπνευστών του ψηφίσματος καταδίκης του κ. Μιχελάκη.

Ο κ. Διάκος ζήτησε επίμονα και πιεστικά το λόγο για να απαντήσει, αυτός όμως δεν του δόθηκε, με αποτέλεσμα των διαπληκτισμό της πλευράς που κατέθεσε το επίμαχο ψήφισμα, με εκείνους που είχαν διαφορετική θέση.

Σε ρόλο "πυροσβέστη", ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε., Γ. Σγουρός, επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αποδίδοντας στην κούραση, από τις πολύωρες εργασίες του Συνεδρίου, τα νεύρα. «Είναι κρίμα να αμαυρώσουμε ένα Συνέδριο, το οποίο εργάστηκε υποδειγματικά», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός, εκτονώνοντας τελικά το κλίμα.
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: