Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΣΑΜΟΥ

Η κυβέρνηση, εν μέσω θέρους, αποφάσισε να θέσει σε "καθεστώς διαθεσιμότητας"-απόλυσης 2.500 εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και 2.250 σχολικούς φύλακες.

- Η κυβέρνηση και ο υπουργός της Παιδείας, εφαρμόζοντας την πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και στο δημόσιο τομέα, μέσα σε μια νύκτα, απολύει εκπαιδευτικούς, καταργεί 3 (τρεις) τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αφήνοντας 20.000 μαθητές χωρίς δασκάλους και στερώντας τους το δικαίωμα στη μόρφωση και τη συνέχιση των σπουδών τους.

- Η κυβέρνηση και ο υπουργός της Παιδείας, διώχνει από τα σχολεία τους σχολικούς φύλακες.
Οι σχολικοί φύλακες είναι αναπόσπαστο οργανικό κομμάτι της ομαλής λειτουργίας των σχολείων. Φροντίζουν για τη φύλαξη και την καλή κατάσταση των σχολικών κτιρίων και την ασφάλεια των μαθητών.

- Η κυβέρνηση και ο υπουργός της Παιδείας διαλύουν το δημόσιο δωρεάν σχολείο και καταργούν το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση.

- Η κυβέρνηση με ανάλγητο και απαράδεκτο τρόπο απολύει εργαζόμενους και καταργεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια δωρεάν παιδεία. 
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κανείς εκπαιδευτικός, κανένας φύλακας, κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: