Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σάμος: Χαιρετίχουμε τις Κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών και των άλλων Εργαζομένων

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Σάμου στην απεργία, τη διαδήλωση και την κατάληψη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καταγγέλλουμε την ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει τον εισαγγελέα και την αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους καθηγητές. Εκφράζουμε τη αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξη των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο και δύσκολο αγώνα που ξεκίνησαν.

Ο αγώνας των καθηγητών υπερβαίνει τα όρια μιας κλαδικής κινητοποίησης. Είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση του ρόλου του δασκάλου, αγώνας για τη δημόσια εκπαίδευση.

Είναι αντίσταση σε αυτούς που με μια μονοκοντυλιά απολύουν ανθρώπους και στέλνουν χιλιάδες οικογένειες στην ανέχεια και την απελπισία. Είναι αντίσταση σε αυτούς που θέλουν τα περισσότερα παιδιά μας καταρτισμένα και όχι μορφωμένα, χειριστές μα ταυτόχρονα σκλάβους από τα δεκαέξι τους χρόνια, εξαρτήματα μιας μηχανής που θα παράγει κέρδος για τους λίγους και φτώχεια για τους πολλούς και τα λίγα, όσα αντέχουν τα ίδια και η τσέπη των γονιών τους, ντοπαρισμένα άλογα κούρσας, που θα αποστηθίζουν άκριτα γνώσεις και θα βλέπουν τους συμμαθητές τους σαν εχθρούς που πρέπει να νικήσουν.

Είναι αγώνας για δωρεάν δημόσια παιδεία, που θα κεντρίζει την περιέργεια και θα καλλιεργεί την αγάπη για τις επιστήμες και τις τέχνες, που θα εμπνέει τους νέους με τα ιδανικά της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, που θα εισάγει τη κριτική σκέψη, θα διδάσκει την ικανότητα στη συγκριτική αξιολόγηση, στην αμφισβήτηση του δεδομένου, θα τους φέρνει σε επαφή με τη χαρά της έρευνας και της δημιουργίας.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών μας αφορά όλους μας. Είναι σήμερα η αιχμή της ανάγκης να διώξουμε το μαύρο από τη ζωή μας . Στηρίζοντας τον αγώνα τους, ζωντανεύουμε την ελπίδα.

Ο ζόφος και η καταστροφή των μνημονίων δεν είναι μοίρα αναπότρεπτη.

Καλούμε Γονείς, Μαθητές αλλά και όλους τους Πολίτες να συμμετάσχουν σήμερα 18 -9-2013 και ώρα 10 π.μ. στην μεγάλη συγκέντρωση για την Δημόσια Παιδεία, αλλά και όλα τα άλλα Κοινωνικά Αγαθά, που διοργανώνει η Τοπική ΕΛΜΕ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, η οποία θα ξεκινήσει από την είσοδο των Λυκείων στο Βαθύ.

  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Ν.Ε. ΣΑΜΟΥ
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: