Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σάμος: Η εξέταση DNA θα αποσαφηνίσει την υπόθεση

Ευρήματα οστών περισυνελέγησαν από άνδρες της Αστυνομίας Σάμου και του παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε δύσβατο σημείο της Ζωοδόχου Πηγής κατόπιν υποδείξεως συγγενών του Παλαιστίνιου πρόσφυγα που είχε δηλώσει την εξαφάνιση της συζύγου και των δύο τέκνων του κατά τη διάρκεια της φωτιάς που ξέσπασε τον Ιούλιο στην ίδια περιοχή.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δημήτρης Καλατζής, μίλησε στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου («Ράδιο Σάμος 102 fm») για την πορεία των ερευνών από τον Ιούλιο έως και σήμερα.

«Ενώ βρισκόμασταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς την Κυριακή 21 Ιουλίου, ειδοποιηθήκαμε ότι είχε δηλωθεί εξαφάνιση οικογένειας Παλαιστινίων. Αμέσως, ξεκίνησαν συντονισμένες προσπάθειες και την επομένη βρέθηκε ο πατέρας στην περιοχή του Αγ. Αντωνίου. Τόσο η Ομάδα Διάσωσης όσο και άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στην περιοχή μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου. Οι έρευνες επαναλήφθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου καθώς και στις 3 Σεπτεμβρίου μαζί με κλιμάκιο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την Αστυνομική Διεύθυνση.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, καθ’ υπόδειξιν του πατέρα, περισυνελέγησαν ευρήματα από την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου τα οποία στάλθηκαν για ταυτοποίηση μέσω εξέτασης DNA…» είπε ο κ. Καλατζής.

Μαργαρίτα Ικαρίου
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: