Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

The Cleaners: Πρεμιέρα Cinedoc με το Ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στις 20.00

Πρεμιέρα CineDoc για το 2013-2014 με την ταινία Τhe Cleaners του Κωνσταντίνου Γεωργούση.

Στην Ελλάδα της οικονομικής και πολιτισμικής κατάρρευσης, η Χρυσή Αυγή κεφαλαιοποιεί ένα κομμάτι της αγανάκτησης. Χωρίς προφορική αφήγηση, η ταινία ακολουθεί μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο 2012.

Το ντοκιμαντέρ, του οποίου τη σκηνοθεσία, το σενάριο, τη φωτογραφία, τον ήχο και την παραγωγή υπογράφει ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης, απόφοιτος του National Film and Television School της Βρετανίας, κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sarajevo τον Αύγουστο 2013. Η ταινία έχει επίσης προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ και από το βρετανικό κανάλι Channel 4, ενώ τιμήθηκε με ειδική προβολή στο μουσείο του τρόμου των SS – «Τοπογραφία του Τρόμου», στο Βερολίνο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Γεωργούση και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρά (Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής, Εκδόσεις Πόλις).

Στις 21.30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν «Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού», παρουσία των συντελεστών. Η ταινία παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία 4 υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα στις εκλογές του Μαΐου 2012.

Οι ταινίες προβάλλονται στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.
ikariamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: