Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μανόλης Βασιλειάς: "Έχουμε διαρκή πόλεμο με την Τουρκία" (Ηχητικό Βίντεο)

Μετά από 3 μήνες ανασύραμε από το Αρχείο μας και που δεν έχει δημοσιευθεί ποτέ έως σήμερα  μια βαρυσήμαντη συνέντευξη του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου και ιδρυτικού στελέχους της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" κ. Μανόλη Βασιλειά. 

Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε τον Αύγουστο στην εκπομπή της Δημοσιογράφου κας. Μαργαρίτας Ικαρίου και στο Ράδιο Σάμος 102fm.

O κ. Μανόλης Βασιλειάς αναφέρεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε γίνει στη Σάμο και πως κάποια Σαμιακά ΜΜΕ "έστρεψαν την πλάτη τους" σε αυτό.

Επισημαίνει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο Τουρισμό την καλοκαιρινή περίοδο και τις αιτίες του καθώς και τη μεγάλη πρόκληση της σύνταξης χωροταξικής χάρτας στα Νησιά μας.

Αναφορά και ανάπτυξη έγινε για το μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους καθώς και τις ευθύνες που έχει το αρμόδιο Υπουργείο ( των εφοπλιστών)  και συνολικά η Κυβέρνηση των Συμφερόντων για τον αποκλεισμό της Πρωτεύουσας του Νομού αλλά και για τη περιφρόνηση του Νότιου Τμήματος της Ικαρίας. 


Ο κ. Βασιλειάς διερωτάται γιατί τα πλοία ακόμα δεν αράζουν στη νέα προβλήτα του Καρλοβάσου που εγκαινίασαν τότε ο κ. Κάρλας και ο κ. Καμένος 

Μίλησε για τη Βαρβαρότητα της πολιτικής των μνημονίων που γεννά καθημερινά ανεργία και συλλογικά και ατομικά αδιέξοδα. 

Ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει σήμερα 45% στα γκάλοπ, ενώ επεσήμανε με σαφήνεια ότι υπάρχει ΛΥΣΗ στα αδιέξοδα με αυτοδύναμη Κυβέρνηση της ενωμένης ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, καθώς και στην ανάγκη ενός ενιαίου κέντρου δημόσιας έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνέχεια έκφρασε την ανησυχία του για τα Εθνικά Θέματα και την επιθετικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο, ενώ διατύπωσε με σαφήνεια ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μία μορφή "πολέμου" με τη γείτονα χώρα. 

Κατηγορεί την Κυβέρνηση για "ενδοτισμό" στα Εθνικά Θέματα και την υποβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.

Τέλος διατύπωσε την  ανάγκη της επανατοποθέτησης της Ελληνικής Αριστεράς σε σχέση με τα μεγάλα εθνικά θέματα και αποσαφήνισε διάφορα ιδεολογικά ζητήματα από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον καθώς και τον επανακαθορισμό των θέσεων για τους εξοπλισμούς και τα ζητήματα άμυνας της χώρας μας. 

"Πρέπει η Αριστερά να αποδείξει στην πράξη, την αγάπη της για τη Πατρίδα και να εισάγει στον πυρήνα της ξανά,  τη πατριωτική πολιτική." 



"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: