Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

86χρονος συνελήφθη στο Πυθαγόρειο Σάμου



Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε άλλη μία περίπτωση ατόμου, που ιδιοποιούνταν παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επί σειρά ετών, σύνταξη χηρείας (εξαιτίας θανάτου της συζύγου του), αν και είχε συνάψει δεύτερο γάμο. 

Ο 86χρονος που κατοικεί στη Σάμο προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του (το Φεβρουάριο του 2000), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από τρία (3) χρόνια περίπου (29/05/2003) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να το δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί δέκα (10) περίπου έτη, έως τώρα.

Σήμερα ο 86χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Πυθαγόρειου Σάμου και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης.

Το ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (83.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Παράλληλα ενημερώθηκε η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. και τα αρμόδια Υποκαταστήματα, προκειμένου να διακόψουν άμεσα την καταβολή των συντάξεων και να προβούν στις δικές τους περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μπορεί κάποιος να μου πει τον νόμο που ήδη υπάρχει και λέει πως όταν πεθάνει η σύζυγος λαμβάνει σύνταξη χηρείας ο σύζυγος ? Αυτό ποτέ δεν το έχω ακούσει. Απλά αρχές Νοεμβρίου του 2013 συζητήθηκε στην βουλή για "να" βγάλουν τέτοιο νόμο. Ο κύριος αυτός λαμβάνει 10 χρόνια. Πως γίνεται αυτό ? Το ανάποδο το ξέρω και η μάνα μου λαμβάνει σύνταξη που έχει πεθάνει ο πατέρας μου, αλλά το ανάποδο από πότε ισχύει ?