Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τη μομφή στην Κυβέρνηση (βίντεο)


«Καλούμε τη Βουλή να αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης της προς την κυβέρνηση και να εναρμονιστεί με την πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα και το λαό»,υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Η πολιτική σας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «οδήγησε τη χώρα σε μια ανείπωτη καταστροφή. Όλο και πιο πολλοί υποφέρουν και εσείς ρωτάτε για ποιο λόγο κάνουμε πρόταση μομφής. Την κάνουμε γιατί αποτύχατε σε όλα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά…

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο εξόδου της χώρας από την ανθρωπιστική κρίση, ότι παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους με την βάρβαρη πολιτική της, ότι προχωρά με τη βοήθεια των ΜΑΤ και κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

«Το μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, λύση είναι μόνο οι εκλογές, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε ακόμα, ότι μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα είναι η διαγραφή του χρέους και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους.

Τέλος, χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό της ύφεσης και της αποεπένδυσης ενώ έκανε λόγο για κυβέρνηση που εξυπηρετεί συμφέροντα των ελάχιστων και η λαμογιά και η διαπλοκή, όπως είπε, λειτουργούν υπόγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: