Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ψήφισμα του 1ου Συνεδρίου της Κοινωνικής Συμφωνίας για την διάλυση του κράτους


Καταδικάζουμε τη διάλυση του Κράτους. Υπερασπιζόμαστε το Κοινωνικό Κράτος. Στηρίζουμε τις δημόσιες λειτουργίες και αγωνιζόμαστε για να μην παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Κοινωνική Συμφωνία εκφράζει τη ριζική της διαφωνία με την κατάργηση δημοσίων λειτουργιών και την αποδόμηση δημοσίων υπηρεσιών οι οποίες παραδίδονται στα χέρια ιδιωτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η διάλυση του Κοινωνικού κράτους συμπαρασύρει δομημένες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον Έλληνα φορολογούμενο (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πανεπιστήμια κλπ) ο οποίος δικαίως απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Κοινωνική Συμφωνία θα αγωνιστεί με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον διότι πιστεύει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αναγκαίες ως τροχοπέδη η ακόμη και ως εμπόδιο στη σημερινή πολιτική γενικευμένης ιδιωτικοποίησης.

Η Κοινωνική Συμφωνία θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, για το δικαίωμα στην εργασία διότι πιστεύει ότι το Κράτος Πρόνοιας οφείλει να υπερασπίζεται τα κοινωνικά δικαιώματα και την ισότητα των ευκαιριών.

Η Κοινωνική Συμφωνία πιστεύει στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να ασκήσει ένα δημοκρατικό κράτος ως εργαλείο ανάπτυξης, προόδου και ανάτασης της οικονομίας και υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: