Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κτηματολόγιο Σάμου Διαμαρτυρίες για τη διανομή φακέλων


Προχωρεί κανονικά η διαδικασία για την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων της Σάμου από την εταιρεία «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.». 

Το μελανό σημείο της όλης διαδικασίας στάθηκε η διανομή των φακέλων με τα απαραίτητα έγγραφα, φωτογραφία του ακινήτου από δορυφόρο κ.λπ. που δεν έφταναν στην πόρτα του παραλήπτη, σε πολλές περιπτώσεις.

Οι φάκελοι τοποθετούνταν έξω από τις πόρτες με αποτέλεσμα να δεχθούν τις βροχές του προηγούμενου διαστήματος ενώ αφέθηκαν φάκελοι σε ταβέρνες και καταστήματα για να φτάσει, ψάχνοντας και ρωτώντας ο ενδιαφερόμενος, στο σημείο να τον-τους παραλάβει!

Όταν μιλούμε για μια τόσο σημαντική διαδικασία, με έγγραφα που περιέχουν προσωπικά στοιχεία και δεδομένα, με την περιουσιακή κατάσταση του κάθε συμπολίτη μας, θα έπρεπε να έχει επιλεγεί η διαδικασία ειδοποίησης της συστημένης επιστολής.

Παρόλα αυτά, όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της εταιρείας, τα οποία έφτασαν στη Σάμο και πήραν μέρος σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, εξήγησαν ότι παρά τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετώπισαν οι κάτοικοι στην παραλαβή των φακέλων τους, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού το Γραφείο Κτηματογράφησης είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει ακόμη κι αν δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του ο σχετικός φάκελος.

Αυτό που πρέπει να τονισθεί, όπως μας διευκρίνισε ο επιβλέπων της μελέτης, μηχανικός κ. Σπύρος Καγκελάρης, είναι ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του Κτηματολογίου για τη Σάμο και απαιτείται προσοχή. Για την λήξη υποβολής αίτησης διόρθωσης ή ένστασης για τους κατοίκους εσωτερικού έχει δοθεί η ημερομηνία της 13ης Ιανουαρίου 2014 ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού της 13ης Μαρτίου 2014.

http://samiakonvima.blogspot.gr/

Σχετικό Δημοσίευμά μας: ΕΔΩ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: