Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κατά ΠΑΣΟΚ, πρώην εργαζόμενή του

Διεκδικεί με ασφαλιστικά μέτρα δεδουλευμένα ύψους 23.203 ευρώ, για υπηρεσίες στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Μεταξύ των υπαλλήλων που είχε προσλάβει κεντρικά το ΠΑΣΟΚ και είχε απλήρωτους για μεγάλο διάστημα, περιλαμβάνεται και η εργαζόμενη στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος, η οποία προσέφυγε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων επιδιώκοντας να δικαιωθεί και να πάρει δεδουλευμένα συνολικού ύψους 23.203 ευρώ. Παράλληλα, η ίδια κινήθηκε με καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, που θα προβεί σε μήνυση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο παραδέχεται την οφειλή.


Πριν από λίγες μέρες, η Χρυσοβαλάντη Χαλδέζου, διά του δικηγόρου της Μανώλη Αρμενάκα, κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία και θα εκδικαστούν μέσα στο Δεκέμβριο, κατά «της ένωσης προσώπων -πολιτικού κόμματος με την επωνυμία Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), που εδρεύει στην Αθήνα και νόμιμα εκπροσωπείται υπό του προέδρου αυτού Ευάγγελου Βενιζέλου».

ΠΑΣΟΚ


Με τα ασφαλιστικά μέτρα, η κ. Χαλδέζου διεκδικεί εκτός των οφειλομένων απ’ το κόμμα, τους νόμιμους τόκους, αλλά και να διαταχθεί - ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης - και η επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 600 ευρώ στο ΠΑΣΟΚ για κάθε ημέρα άρνησης συμμόρφωσής του. 

Ακόμη ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να υποχρεώνεται το ΠΑΣΟΚ να της καταβάλει το μισθό Νοεμβρίου 2013, έως ότου εκδοθεί η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και να καταδικαστεί το κόμμα στα εν γένει δικαστικά έξοδα και στην αμοιβή του δικηγόρου.

Το ιστορικό

Η κ. Χαλδέζου, μητέρα δύο παιδιών ηλικίας δέκα και επτά ετών, προσλήφθηκε στο ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2008, ως υπάλληλος γραφείου-γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και μισθό 1.159 ευρώ το μήνα. Τα προβλήματα στη μισθοδοσία της ξεκίνησαν στις αρχές τού 2012 (περίοδο μάλιστα που ο σύζυγός της ήταν άνεργος), όταν άρχισαν να εμφανίζονται πολυήμερες καθυστερήσεις στην πληρωμή της. Απ’ το Νοέμβριο του 2012, μάλιστα, διεκόπη εντελώς η καταβολή των αποδοχών της.

Γιώργος Φινφίνης, γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λέσβου
Παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με το γενικό γραμματέα του κόμματος, αλλά και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που πήρε για τακτοποίηση των οφειλομένων, έως και τώρα παραμένει απλήρωτη, για πάνω από ένα χρόνο.

«Προχωρήσαμε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, που θα προβεί σε μήνυση, ενώ ενημερώσαμε και το νόμιμο εκπρόσωπο του κόμματος στη Λέσβο, το γραμματέα της Νομαρχιακής, Γιώργο Φινφίνη, ο οποίος πράγματι αποδέχθηκε πως υπάρχει η οφειλή», ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ο κ. Αρμενάκας, προσθέτοντας ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΠΑΣΟΚ, η κ. Χαλδέζου επιδιώκει να πάρει τα οφειλόμενα βάσει των οποίων, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, είχε προγραμματίσει τη ζωή της.

Με δανεικά

«Η διακοπή στη σταθερή καταβολή των αποδοχών μου, παρά την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών μου από πλευράς μου, με έχει φέρει σε αδυναμία να εκπληρώσω τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μου, τόσο τις ατομικές, όσο και τις οικογενειακές, που έχω στο μεταξύ αναλάβει, και έχει ανατρέψει πλήρως το οικονομικό και βιοποριστικό μου επίπεδο», αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών η κ. Χαλδέζου, τονίζοντας πως έχει αναγκαστεί να δανειστεί διάφορα χρηματικά ποσά από συγγενείς και φίλους όλο το προηγούμενο διάστημα, τα οποία και της ζητούν να επιστρέψει.

Δεν παραλείπει στο ίδιο κείμενο που τονίζει ότι τα χρήματα απ’ την εργασία της είναι και ο μοναδικός της πόρος, να διατυπώσει και προβληματισμό για το πώς θα εισπράξει ό,τι της χρωστά το ΠΑΣΟΚ, αν δεν μπει το κόμμα στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Μαρίνα Πολλάτου
http://www.emprosnet.gr/

Σχετικά δημοσιεύματά μας: 01 02  03

Δεν υπάρχουν σχόλια: