Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τρία έργα χωροθετημένα στην Ικαρία, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ


Τρία έργα χωροθετημένα στο νησί της Ικαρίας, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ολοκληρωμένων σχεδίων ανάπτυξης περιοχών υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ). 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις πράξεις:



- "ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΩΠΗΣ" του Δ.Δ. Δάφνης, μήκους 700μ. με προϋπολογισμό 106.000,00 €.

- "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΚΑΡΙΑΣ" στο οικισμό του Αρμενιστή, προϋπολογισμού 71.000,00 €. Πρόκειται για ανακαίνιση στο κτίριο όπου λειτουργούσε κάποτε το τελωνείο της περιοχής, στο οποίο θα λειτουργήσει μια μικρού μεγέθους βιβλιοθήκη, η οποία θα διαθέτει δυο αίθουσες ανάγνωσης

- "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ & ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ" προϋπολογισμού 1.735.000,00 €



Αντικείμενο του έργου είναι: Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου βαρυτικών και καταθλιπτικών αγωγών συνολικού μήκους 2.477 μέτρων και των αντλιοστασίων λυμάτων του οικισμού Καραβοστάμου για την προσαγωγή του συνόλου των λυμάτων στη θέση όπου θα κατασκευασθεί η μονάδα εγκαταστάσεως επεξεργασίας των λυμάτων (Ε.Ε.Λ.). Ο ισοδύναμος πληθυσμός που θα εξυπηρετείται από τα έργα θα είναι 2.100 άτομα κατά το καλοκαίρι και 700 άτομα το χειμώνα.

Και τα τρία προαναφερόμενα έργα θα εκτελεσθούν υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η οποία σε συνέχεια προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ικαρίας και της Αντιπεριφέρειας, ανέλαβε την ωρίμανση των διαδικασιών για την επιλεξιμότητα της ένταξής τους στο συγκεκριμένο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: