Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

"Δεν μας τα λες καλά", πρώην σύντροφε Λάμπρο Μίχο (video)




Τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη και πριν ακόμα συμπληρωθούν δύο μέρες από το πράγματι πολύ επιτυχημένο πρώτο Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας, ο πρώην Γραμματέας της και νυν εκλεγμένος στην νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, έστειλε επιστολή παραίτησης και αποχώρησης. 


Στην προσωπική του σελίδα στο FaceBook, διαβάζουμε: 

Aπευθυνόμενος με πολλή εκτίμηση και σεβασμό στους συντρόφους μου συνιδρυτές της «Κοινωνικής Συμφωνίας», στους συμμαχητές στον τιτάνιο προεκλογικό αγώνα του Μαΐου 2012 και στους ανιδιοτελείς υπέρμαχους μιας προοδευτικής κυβέρνησης ανατροπής της κατεστημένης πολιτικής, δηλώνω με λύπη μου πως δεν μπορώ να παραμείνω στην «Κοινωνική Συμφωνία».

Η «Κοινωνική Συμφωνία» είναι πλέον «το κόμμα της κ. Κατσέλη» ( αναφορά σε συνακόλουθα περιττεύει). ΄΄Ατυχής κατάληξη μιας ευέλπιδος αρχής’’

Λάμπρος Μίχος
τ. Βουλευτής Β΄ Αθήνας
π. γραμματέας της «Κοινωνικής Συμφωνίας»


Από την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο.Ε.Σ πριν το Συνέδριο
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την αιφνιδιαστική του πράξη είναι εύλογα. 

Τί μεσολάβησε μεταξύ Παρασκευής, που συνεδρίασε η Διοικούσα και η ΚΟΕΣ με συμμετοχή και εισήγηση του ίδιου του Λάμπρου Μίχου ως Γενικού Γραμματέα, Σαββάτου όπου ο ίδιος από τη θέση του ΓΓ έκανε τον χαιρετισμό, στήριξε όλες τις διαδικασίες, συμμετείχε ο ίδιος στη διαδικασία εκλογής της Πολιτικής Επιτροπής και Δευτέρας όπου έστειλε επιστολή παραίτησης ? 
Τι καθιστά το κόμμα της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" για τον κ. Μίχο ," κόμμα της κ Κατσέλη", όταν η εκλογή της Προέδρου ήταν ομόφωνη, όταν ομόφωνα ψηφίσθηκε το Καταστατικό και οι πολιτικές θέσεις, και η εκλογή των 85 μελών της Πολιτικής Επιτροπής ? 
Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή ένσταση δεν θα έπρεπε αυτό να το θέσει ή στις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, ή στην ΚΟΕΣ ή μέσα στο ίδιο το Συνέδριο ?
Μήπως η στάση του αυτή συνδέεται άρρηκτα, με χρονοκαθυστέρηση βέβαια, με εκείνη του κ. Χάρη Καστανίδη ?

Μήπως η ξαφνική και πολιτικά αδικαιολόγητη αποχώρηση του συνδέεται με προσωπική στρατηγική ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μάη, όπου "κλείδωσε" την υποψηφιότητά του με άλλο πολιτικό χώρο?

Μήπως η λεκτική αναφορά του στο Συνέδριο σε κάποια "δεξιά πτέρυγα" των μαχών, επιθυμητή για εκείνον ίσωςσυνδέεται με την παραίτησή του ?
Μήπως  κάτι άλλο έγινε την Κυριακή που δεν το γνωρίζουμε και ούτε μας το αναφέρει στην επιστολή του ?
Το βέβαιο είναι ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια αυτής της περίεργης αποχώρησης.

Εμείς στον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ" ελπίζουμε και ευχόμαστε σύντομα να συναντηθούμε ξανά στα νέα μετερίζια των αγώνων της λαϊκής πάλης και του μαζικού κινήματος. 

Κανένας δεν περισσεύει, κανείς δεν έχει το δικαίωμα πλέον στην ιδιώτευση, στους μοναχικούς δρόμους ή στην επαγγελματική προσέγγιση της πολιτικής.

Όλοι μαζί αποφασισμένοι ενώνουμε τη δύναμή μας για την ανατροπή και την εδραίωση μιας προοδευτικής αριστερής διακυβέρνησης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και ο Λαός μας. 

Ας παρακολουθήσουμε τώρα την τελευταία τοποθέτηση του κ. Λάμπρου Μίχου στο Συνέδριο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.



"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβε ο άνθρωπος τι συμβαίνει και πήρε τις αποφάσεις του... Για του λόγου το αληθές https://www.youtube.com/watch?v=emo1BnxfLro

Ανώνυμος είπε...

Ο δαίμων του διαδικτύου... Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ-> https://www.youtube.com/watch?v=X05NwcBypF4 και θα καταλάβετε γιατί την έκανε με ελαφρά ο σύντροφος...