Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Καταδικασμένες να αναμετρηθούν με την ανεργία

Θύματα των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η δικομματική κυβέρνηση κατ’ εντολή της Τρόικας έπεσαν και οι γυναίκες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Δυστυχώς οι εργαζόμενες γυναίκες-μητέρες, πολλές από αυτές μονογονεϊκών οικογενειών, μετά από 20 και πλέον χρόνια δουλειάς βγαίνουν στο δρόμο.

Καταδικασμένες να αναμετρηθούν με την ανεργία, την πιο ακραία μορφή κοινωνικής απομόνωσης, αφού είναι δύσκολο ως αδύνατο να βρουν κάποια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, όταν οι άνεργοι φτάνουν το ενάμιση εκατομμύριο.

Πώς να μην αισθάνονται οργή και αγανάκτηση όταν η ζωή τους διαλύεται; Θυσιάζονται πεντακόσιες γυναίκες για να αντικατασταθούν από εργολάβους ιδιωτικών συνεργείων που θα εκμεταλλευτούν την αντίστοιχη εργασία με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς δημοσιονομικό όφελος.

Είμαστε υποστηρικτές του δίκαιου αγώνα τους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιες πολιτικές που είναι κοινωνικά άδικες, αλλά και αδιέξοδες, να στραγγαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και να διαλύουν τις ζωές ανθρώπων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Επιβάλλεται να παλέψουμε με την αδικία διότι αυτή η πάλη είναι και η δύναμή του αγώνα για επιβίωση.

Μαρία Ηλία Κυριακοπούλου
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
της «Κοινωνικής Συμφωνίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: