Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Στις 26 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σάμου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου μας, σε μια χρονική περίοδο, όπου κυβέρνηση και τρόικα κορυφώνουν την επίθεση τους σε βάρος των εργαζομένων με την εφαρμογή μίας πρωτοφανούς σε ακρότητα και βαρβαρότητα νεοφιλελεύθερης πολιτική. 

Σε μία περίοδο που επιχειρείται η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το 2014 που ξεκίνησε, βρίσκει ήδη χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους δρόμους, να αγωνίζονται ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, για την υπεράσπιση των αποδοχών, των Δημοσίων αγαθών (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια) και τα δικαιώματά τους. Να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.....
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σάμου ομόφωνα εκδόσαμε το παρακάτω ψήφισμα προκειμένου να διεκδικήσουμε και να  αγωνιστούμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για:

Κάντε "κλικ" πιο κάτω για να δείτε το "ψηφισμα"


1.    Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και  όσων τις υπηρετούν.
2.    Διαγραφή και συνολική αναδιάρθρωση του Δημόσιου χρέους, με τρόπο που να αίρει τον ασφυκτικό κλοιό γύρω από την οικονομία και την κοινωνία και να δημιουργεί προϋποθέσεις και πόρους για την ανάπτυξη.
3.    Σταθερή δουλειά για όλους, στην Τοπική Αυτοιδιοίκηση.
4.    Αποτροπή κάθε προσπάθειας απόλυσης εργαζόμενου μέσω της διαθεσιμότητας.
5.     Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διευρύνονται μέσω Μ.Κ.Ο., Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Αποτροπή κάθε προσπάθειας εκμετάλλευσης εργαζομένων, διεκδίκηση ίσης αμοιβής για ίδια δουλειά, ενιαία εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπή εργασία.
6.    Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α.
7.    Άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μονίμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α., ιδιαίτερα στις υπηρεσίες ανταποδοτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, (καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί, Γηροκομείο).
8.    Άμεση αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας. Επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.
9.    Ενιαίο, δίκαιο και αξιοκρατικό μισθολόγιο. Διασφάλιση της μισθολογικής εξέλιξης χωρίς περιορισμούς.
10.  Άμεση επαναφορά των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Διασφάλιση, κατοχύρωση του καθολικού, αναδιανεμητικού κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
11. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και εφαρμογή του Νόμου για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).
12.  Τροποποίηση της υπ’ αριθ. οικ.2/16519/0022/24-02-2012  ΚΥΑ, που καθορίζει τους δικαιούχους του Επιδόματος Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας της παρ.1 του άρθ.15 του Ν.4024/2011, με την ένταξη και άλλων ειδικοτήτων-κατηγοριών εργαζομένων , όπως Υδραυλικοί, Εργάτες Ύδρευσης, Προσωπικό δημοτικού γηροκομείου (Βοηθοί Θαλάμου, Οικογενειακοί Βοηθοί, Νοσηλευτές, Νοσοκόμοι, Μάγειροι, Βοηθοί Μαγείρου, Καθαρίστριες εσωτερικών χώρων) και άλλες.
13.  Αυστηρή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία. Πλήρης αναγνώριση του εργατικού ατυχήματος και της επαγγελματικής ασθένειας. Άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας για ιατρικές εξετάσεις του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου.
14.  Να ορισθεί τεχνικός ασφαλείας & γιατρός εργασίας σύμφωνα με το  νόμο.
15. Να δρομολογηθεί η προμήθεια ατομικών ειδών προστασίας στο εργατοτεχνικό  προσωπικό του Δήμου και στο προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος και συγκεκριμένα στις ειδικότητες, Βοηθών Θαλάμου, Νοσοκόμων και Νοσηλευτριών.
16.  Να δρομολογηθεί η διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας (ΠΕΙ) για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς  του Δήμου, με έξοδα του Δήμου.
17. Να οργανωθούν  τα συνεργεία ύδρευσης- καθαριότητας, με εργοδηγούς – υπαλλήλους του Δήμου και να επανασχεδιαστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον ενιαίο Δήμο Σάμου, με σωστή οργάνωση δρομολογίων, απασχόληση προσωπικού & πρόγραμμα εργασιών.
18. Να τροποποιηθεί το άρθ.20 του Ν. 4024/2011 περί υπερωριακής εργασίας, ώστε να μην υπάρχει περιορισμός στην υπερωριακή απασχόληση για όσες υπηρεσίες των ΟΤΑ Α΄Βαθμού λειτουργούν όλες τις ημέρες του μήνα, σε 24ωρη βάση ή 12ωρη βάρδια.
19. Αναγνώριση βαθμολογικά και μισθολογικά της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στα ΚΕΠ που είχαν πριν το διορισμό τους, σε μόνιμες θέσεις ύστερα από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ.
20. Την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στην Επικουρική Σύνταξη και στο Εφάπαξ, στην Υγειονομική και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη. Να γίνει η τροποποίηση του κανονισμού ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
21. Αντιμετώπιση των δαπανών μετακίνησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά στην έδρα του Δήμου.
22. Οι υπάλληλοι του Δήμου που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, να απαλλαχθούν από τα τροφεία.
23. Επανεξέταση της διάταξης άρθ.41 του Ν.3979/2011 που αύξησε αδικαιολόγητα το ωράριο του παιδαγωγικού προσωπικού τους παιδικούς σταθμούς από 32 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, με αποτέλεσμα την εξόντωση του παιδαγωγικού προσωπικού, την κατάργηση του δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα των δημοτικών παιδικών-βρεφικών σταθμών και τη μετατροπή τους σε πάρκινγκ – αποθήκες παιδιών.
24.  Την ενίσχυση καθημερινά των πρωτοβουλιών για την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα αλλά και όσων συνανθρώπων μας την έχουν ανάγκη.
25. Τον συνεχή και διαρκή αγώνα για την κατάργηση των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μειώνουν το εισόδημά μας, καταργούν τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, ξεπουλούν τον εθνικό μας πλούτο, τη Δημόσια και Δημοτική περιουσία.

Εκ του Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας


          Τριτσινιώτου Γραμματική                                                              Χρήστου Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: