Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τι έγινε με τα ελαιοτριβεία στη Μυτιλήνη ? (Ηχητικό Βίντεο)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων από όλη τη Λέσβο, έγινε η συζήτηση με θέμα την παράταση της λειτουργίας των για άλλο ένα χρόνο, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, χωρίς αυτά να πληρούν τους όρους που προβλέπονται από την Εθνική αλλά και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Κατά αρχή να σημειώσουμε ότι στη Σάμο το θέμα έχει λυθεί μετά από τις παρεμβάσεις του αντι Περιφερερειάρχη κ. Παπαθεοφάνους και η συζήτηση γίνονταν μόνο για το Νησί της Λέσβου. 

Η εισήγηση του κ. Νίκου Μάρκου με τη συμφωνία ή καθοδήγηση του κ. Νάσου Γιακαλή ήταν φυσικά να δοθεί για μια ακόμη  χρονιά η παράταση, χρονιά βέβαια προεκλογική και μάλιστα με ένα επικίνδυνο σκεπτικό ότι τα απόβλητα των ελαιοτριβείων δεν μολύνουν το περιβάλλον. 

Το ερώτημα που αμέσως προκύπτει είναι γιατί έως σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ευθύνη φυσικά του κ. Νάσου Γιακαλή δεν υπάρχει ενιαία πολιτική για όλα τα Νησιά ? 

Ας ακούσουμε λοιπόν τι είπε ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλειάς για το θέμα αυτό και τελικά τι θέση έλαβε, τι ψήφισε και γιατί,  μέσα σε  μία θυελλώδη συνεδρίαση. 


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: