Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Σάμος: Ανέβηκαν τον Καρβούνη τρέχοντας!


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο όρος Καρβούνης οι αγώνες τρεξίματος με την ονομασία "Karvounis Challenge", μια διοργάνωση του Ελληνικού Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Σάμου (Ε.Ο.Π.Σ.Σ).

Ο πρώτος αγώνας έγινε σε διαδρομή μήκους 36 km και περιλάμβανε επιπλέον ανάβαση 1.300 m, ενώ ο δεύτερος πραγματοποιήθηκε σε διαδρομή 22 km με επιπλέον ανάβαση 800 m.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς της Βροντιανης στο χωριό Βουρλιωτες και διέσχισε το βουνό περιμετρικά, αφού πέρασε δυο φορές από την κορυφή του στα 1153 m και κατέληξε στο σημείο της εκκίνησης. Περιλάμβανε ορεινό πεδίο με αγροτικούς χωματόδρομους και άσφαλτο, κατά μόνο δύο km στο σύνολο, μια περιοχή δασωμένη στο μεγαλύτερο κομμάτι της και λιγότερο κοντά στην κορυφή.

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βουρλιωτών βοήθησε σημαντικά στη διοργάνωση του αγώνα, αλλά και στην τελετή της απονομής.

Εθελοντές του συλλόγου εξυπηρετούσαν τους δρομείς στους σταθμούς παροχής νερού.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Βουρλιωτών, όπου ο σύλλογος μοίρασε δωρεάν λουκουμάδες σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Εκεί η βουλευτής Σάμου, Αγνή Καλογερή απένειμε κύπελλα στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης.




Φωτογραφίες από Ανέστη Σαραντίδη και Μαρία Βουγιούκα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: