Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Απόφαση Πολιτικού Συμβουλίου "Κοινωνικής Συμφωνίας"


Μετά τη συνεδρίασή του στις 7 Μαΐου 2014 το Πολιτικό Συμβούλιο της "Κοινωνικής Συμφωνίας" εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση ενόψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Επιπλέον, καλεί όλα τα μέλη της "Κοινωνικής Συμφωνίας" σε στήριξη της υποψηφιότητας του Γραμματέα της Ν. Κανάκη - υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ , των 8 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και των 41 υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων σε δήμους της χώρας. 


ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Οι εκλογές που έρχονται βρίσκουν την Ε.Ε. και την Ελλάδα σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Oι εκλογές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί, αναπόφευκτα, θα είναι το έναυσμα πολιτικών εξελίξεων που θα διαμορφώσουν το οικονομικό και πολιτικό σκηνικό των επόμενων δεκαετιών. 



Το ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ηγεμονική παρουσία της Γερμανίας, έχει επιβάλει μια οικονομική πολιτική που έχει καθηλώσει την Ε.Ε. σε ύφεση και έχει οδηγήσει τον Ευρωπαϊκό Νότο σε βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση. Η συνέχιση της αδιέξοδης αυτής πολιτικής εγκυμονεί κινδύνους για τα κράτη-μέλη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα αποδοκιμασίας στην ακολουθούμενη πολιτική που είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία.Οι Ευρωεκλογές πρέπει να ανοίξουν το δρόμο για μια νέα πορεία, τόσο για μια εναλλακτική πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης γύρω από την οποία συσπειρώνονται ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι οσο και για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο κάλεσμα αυτό, οι λαοί του Νότου και κατ΄εξοχήν ο λαός της Ελλάδας, που υπήρξαν τα θύματα της νεοφιλελεύθερης επέλασης, πρέπει να αποτελέσουν την πρωτοπορία μιας νέας εκκίνησης.

Το μήνυμα της αποδοκιμασίας έχει βασικό παραλήπτη την δικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η ετυμηγορία πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Η Κυβέρνηση αυτή στερείται νομιμοποίησης για να συνεχίσει το καταστροφικό της εργο . Στις Ευρωεκλογές καλούμεθα να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην πολιτική της βίαης λιτότητας, της υπερχρέωσης, της διόγκωσης της ανεργίας , της φτωχοποίησης μιας μεγάλης μερίδας της Ελληνικής κοινωνίας , της διεύρυνσης των ανισοτήτων, της συσσώρευσης πλούτου και εισοδήματος στα χέρια λίγων, της καταστρατήγησης του Συντάγματος και της υποβάθμισης του Κοινοβουλίου. Η ανατροπή της πολιτικής αυτής είναι εφικτή αν υπάρξει ισχυρή λαική ετιμυγορία και γίνει αισθητή η εμφάνιση ενός ευρύτατου κινήματος που θα την απαιτήσει.

Στη μάχη αυτή η Κοινωνική Συμφωνία είναι παρούσα .Με την απόφασή μας να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, διατηρώντας την αυτονομία μας , συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ευρύτατου πλειοψηφικού κοινωνικού ρεύματος ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής και μιας συμπαράταξης πολιτικών δυνάμεων με στόχο τη συγκρότηση μιας προοδευτικής Κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις Εθνικές βουλευτικές εκλογές. 



Σ’ αυτό το μεγάλο προσκλητήριο λαμβάνουμε ενεργό ρόλο στη μάχη των Ευρωεκλογών με τη συμμετοχή στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ του Γ.Γ της Κοινωνικής Συμφωνίας και ΓΓ των Γιατρών του Κόσμου κ Νικήτα Κανάκη.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Κοινωνική Συμφωνία αποφάσισε οι οργανώσεις βάσης και τα μέλη της να συστρατευθούν και να υποστηρίξουν, κατά την κρίση τους, εκείνους τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, τόσο σε επίπεδο περιφερειών όσο και δήμων, που στηρίζουν προοδευτικές πολιτικές, εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και μια συμμετοχική και αποτελεσματική διοίκηση .


Το Πολιτικό Συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στα υποψήφια μέλη της Κοινωνικής Συμφωνίας που κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τους εύχεται καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: