Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Γιάννης Σπιλάνης: "οι μηχανισμοί και οι νοοτροπίες του παρελθόντος αποδείχθηκαν ισχυρότεροι"


Ο συνδυασμός «Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο» του Γιάννη Σπιλάνη εξασφάλισε μία θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Λέσβου και για τον λόγο αυτό ευχαριστεί όλους εκείνους που τον στήριξαν με την ψήφο τους. 

Θεωρεί ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι οι πολίτες του Αη Στράτη και των Ψαρών τον ανέδειξαν με την ψήφο τους πρώτο συνδυασμό. Δυστυχώς η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται σε περιφερειακό επίπεδο και εθνικό επίπεδο, που ήταν κάτι παραπάνω από φανερή στις περιοδείες, δεν εκφράστηκε σε επίπεδο κάλπης. Ακόμη μια φορά οι μηχανισμοί και οι νοοτροπίες του παρελθόντος αποδείχθηκαν ισχυρότεροι από τη δύναμη της ανατροπής.

Τα επόμενα χρόνια όμως θα είναι καθοριστικά για την πορεία της περιφέρειάς μας και ο συνδυασμός Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο θα πραγματοποιήσει μια ουσιαστική παρουσία στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας τις θέσεις με τις οποίες απευθύνθηκε σε όλους πολίτες.

Όλες οι προεκλογικές μας ανακοινώσεις έδωσαν έμφαση στην ανάγκη για απαλλαγή από άτομα, νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος ώστε το πλοίο της Περιφέρειας να αλλάξει ρότα. Επιμείναμε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι χρειάζεται ανατροπή με γνώση, σχέδιο και όραμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ανάπτυξης, της ανεργίας, της ακτοπλοϊας, της έλλειψης νησιωτικής πολιτικής. Με βάση τα παραπάνω επιλέξαμε τα άτομα που στελέχωσαν τον συνδυασμό μας και επεξεργαστήκαμε τις θέσεις μας. Θεωρώ ότι κανένας από τους δύο συνδυασμούς που συμμετέχουν στον 2ο γύρο δεν πληρούν τις παραπάνω βασικές μας αρχές.

Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ και οι πολίτες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους είναι άτομα με ελεύθερη σκέψη και βούληση για να χειραγωγηθούν από τις όποιες επιλογές του επικεφαλής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: