Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων N.Σάμου, ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την τήρηση του Βιβλίου Πόρτας. 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ύστερα από την ερώτηση που τους αποσταλεί από τη Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. , με θέμα τον έλεγχο και την θεώρηση του Βιβλίου Πόρτας, απάντησε με έγγραφο ,με Αρ. Πρωτ. 1507/1/10 α’ ως ακολούθως :

1. Οι υπεύθυνοι των τουριστικών καταλυμάτων, υποχρεούνται να τηρούν το προβλεπόμενο σ’ αυτή Βιβλίο Πόρτας, το οποίο θεωρείται από την κατά τόπο αρμόδια αστυνομική αρχή. Από την υποχρέωση αυτή , εξακολουθούν να εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο πελατών.

2. Για το εν λόγω θέμα, την 17-07/2014 πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο μας συνάντηση υψηλόβαθμων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπροσώπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος .Στη συνάντηση αυτή , αποσαφηνίστηκε το ζήτημα της υποχρέωσης η μη τήρησης του Βιβλίου, από τους υπευθύνους τουριστικών καταλυμάτων και η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε για την ενημέρωση των μελών τους, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου , η οποία και πραγματοποιήθηκε.

Επομένως, το Βιβλίο Πόρτας , μπορεί να έχει καταργηθεί σαν φορολογικό στοιχείο, όμως σαν στοιχείο ελέγχου και καταγραφής στοιχείων , συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα θεωρημένο από τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές. Γι’ αυτό το λόγο συνιστούμε την προσοχή των εκπροσώπων των τουριστικών καταλυμάτων προς αποφυγή κυρώσεων σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: