Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σάμος: Διαμαρτυρία για τα κενά στα σχολεία

Tην Πέμπτη 30 Οκτωβρίου θα ταξιδέψουν οι διαδηλωτές 
από νησί σε νησί.

Το Δ.Σ. της διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδας με απόφασή του: "κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού (11-2) και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, ώστε να γίνει δυνατή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών – μελών του Συλλόγου στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ και τη ΔΙΔΕ στη Σάμο που διοργανώνεται από κοινού με την τοπική ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Γονέων με κυρίαρχα αιτήματα την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολειά της περιοχής και την αποτροπή υποβιβασμών σχολείων και υποβάθμισης της λειτουργίας των ολοήμερων και των πρωινών τμημάτων".

Απεργία για συμπαράσταση στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποφάσισε το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ικαρίας: "Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΝΙ, προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 30/10 προς διευκόλυνση των συναδέλφων να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ – Σύλλ. ΠΕ Ικαρίας-Φούρνων) με τους συλλόγους γονέων των νησιών μας στη Σάμο.

Θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στους προϊστάμενους ΠΕ και ΔΕ λόγω των κενών σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στα σχολεία των νησιών μας. Κάλυψη των κενών τώρα - κανένα παιδί εκτός σχολείου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: