Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τι θα κάνουν στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου με τα ελαιοτριβεία και τη λειτουργία τους ?


Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεδομένης της σοβαρότητας του από μακρού χρόνου εκκρεμούντος ζητήματος της αδειοδότησης των ελαιοτριβείων στη Λέσβο, οι πρόεδροι των Επιτροπών Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης και Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνιατρικής και Αλιείας κ. Κώστας Αδαμίδης, συγκαλούν κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών την προσεχή Τρίτη 4 Νοεμβρίου.

Ας παρακολουθήσουμε την τοποθέτηση του πρώην περιφερειακού συμβούλου Μανόλη Βασιλειά για το ίδιο θέμα στα 2 βίντεο που ακολουθούν:

Ο Μανόλης Βασιλειάς διαφωνούσε συνολικά με το σκεπτικό της εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Μάρκου που ζητούσε συνεχώς παρατάσεις της λειτουργίας των ελαιοτριβείων. 

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Μάρκου τότε, τα ελαιοτριβεία δήθεν δεν έβλαπταν και ιδιαίτερα το περιβάλλον με τα απόβλητά τους, αφού δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό τοξικότητας αλλά και το θεσμικό και νομικό πλαίσιο ήταν ασαφές.  

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μανόλης Βασιλειάς συνεκτιμώντας  την συρρίκνωση του εισοδήματος των αγροτών και των συνεταιρισμών, ψήφισε θετικά στην εισήγηση, αφού όπως είπε θα πρέπει να ξεχωρίζουμε το κυρίαρχο από το δευτερεύον κάθε φορά και μάλιστα πολύ περισσότερο σήμερα, στα χρόνια της κρίσης για το Λαό μας.  



Συνολική και ενιαία πολιτική ζητούσε για όλα τα Νησιά της Περιφέρειας από το 2013 ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλειάς. Ας το παρακολουθήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: