Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια στην Αθήνα

Τα οκτώ δημιουργικά χρόνια του φεστιβάλ Ηραία -Πυθαγόρεια, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. 

Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν η κίνηση πολιτών "Λέω Ναι στις Αξίες'' και ομιλητής ήταν ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ Σωτήρης Μαργιωρής. 

Η ομιλία αφορούσε στις πηγές έμπνευσης του φεστιβάλ, που είναι οι αξίες και τα διδάγματα της Ιωνικής σκέψης, οι επιρροές τους στην παγκόσμια πνευματική κληρονομιά, τα πολιτιστικά και ηθικά πρότυπα που προωθούν. Παράλληλα έγινε εκτεταμένη αναφορά στη γη της Ιωνίας ως τόπος γέννησης της επιστήμης και της ελεύθερης δημιουργικής σκέψης.

Προσεγγίζοντας το σήμερα και το δημιουργικό έργο του φεστιβάλ, ο ομιλητής τόνισε ότι φιλοδοξία των διοργανωτών είναι, η Σάμος να γίνει ξανά το κέντρο του επιστημονικού και πνευματικού διαλόγου, και οι κάτοικοί της να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και το πολιτισμό του τόπου τους. Οι αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς βρίσκουν μεγάλη απήχηση κυρίως μεταξύ των νέων που συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του. Η παγκόσμια απήχηση που αρχίζει να έχει το φεστιβάλ και οι χιλιάδες επισκέπτες που το παρακολουθούν προωθούν τον ποιοτικό τουρισμό στο νησί, και συμβάλουν στην οικονομία του τόπου.

Τέλος έγινε εκτεταμένη αναφορά στις πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με πλούσιο οπτικό υλικό, και οι δεκάδες προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σάμο του πολιτισμού,της τέχνης και του πνεύματος.

Από Σαμιακής πλευράς παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος των Πυθαγορείων της Αθήνας Διαμαντής Μισιτζής και ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Λογοθέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: