Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Σάμου


Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους συναδέλφους στο Πανσαμιακό Συλλαλητήριο την 3η Οκτώβρη, στις 19:00, στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ, μαζί με τους γονείς των μαθητών μας και τον κάθε εργαζόμενο, υπάλληλο ή εργάτη, άνεργο και συνταξιούχο που έχει με εμάς το κοινό συμφέρον να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκυβέρνησης. 

Το συλλαλητήριο αυτό είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ που κορυφώνεται με την Πανελλαδική κινητοποίηση την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα για να σειστεί η χώρα από τη φωνή των χειραφετημένων ταξικών σωματείων και της νεολαίας που δε σκύβουν το κεφάλι στην ανεργία και την εξαθλίωση που μας καταδικάζει αυτή η πολιτική, αλλά ούτε και προσδοκούν σε μια άλλη κυβέρνηση που θα μας λύσει δήθεν τα προβλήματα χωρίς να αμφισβητεί ουσιαστικά το σύστημα που τα προκαλεί.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε απλώς την επίθεση! Πάμε για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε!

Από εμάς εξαρτάται.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί την ΕΛΜΕ Σάμου αλλά και κάθε ΕΛΜΕ, όπως και την Ομοσπονδία να συμπορευτεί με τους άλλους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δοκιμάζονται όσο εμείς. Πιστοί στην ενότητα πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αντιπαλέψουμε την αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις τράπεζες θεμάτων και κάθε άλλο μέτρο τσαλαπατήματος όποιας κατάκτησης και αξιοπρέπειας παρά μόνο με τους συναδέλφους μας και από τους άλλους κλάδους που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση.

Την εγγύηση για νικηφόρους αγώνες σήμερα, και μάλιστα όταν αυτοί αφορούν ολόκληρα νομοθετικά πλαίσια που εντάσσονται σε μια γενική επίθεση κατά των δικαιωμάτων του λαού στον οποίο και ανήκουμε, δεν μπορεί να την δώσει ένας κλάδος μόνος του. Απαιτείται διάρκεια, αντοχή, αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης, στόχοι και αιτήματα που να χτυπούν την αιτία κι όχι το σύμπτωμα.

Η ηγεσία της ΕΛΜΕ καταψήφισε αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μια που όλα αναλύονται στο δίλημμα: πολυήμερος απεργιακός αγώνας ή τίποτα. Υποτιμούν τις άλλες μορφές αγώνα και στην ουσία αδιαφορούν αν θα καταφέρουμε να συνδέσουμε τον αγώνα μας με τον αγώνα των φυσικών μας συμμάχων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που σε τελική ανάλυση αυτό είναι που θα αποτελέσει και κριτήριο επιτυχίας.

Για την παράταξή μας και για το ΠΑΜΕ γενικά η απεργία δεν γίνεται για να γίνει, αλλά για να έχει συμμετοχή και να μπορεί να στείλει σαφή και αποφασιστικά μηνύματα. Χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και χωρίς να είναι αποτέλεσμα μιας κορύφωσης στην ανάπτυξη του κινήματος οδηγείται σε εκφυλισμό και τελικά σε απογοήτευση. Ακριβώς αυτή είναι η πάγια τακτική της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ που ξεδιπλώθηκε για μια ακόμη φορά με τις δυο στάσεις εργασίας στις 2/10. πότε ακριβώς ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι; Τι έκανε η Δημοκρατική Συσπείρωση για να την προετοιμάσει; Αυτή την τακτική και τα αποτελέσματά της την έχουμε ζήσει, την έχουμε δοκιμάσει.

Μην ξεχνάμε τις περσινές απεργίες διαρκείας οι οποίες τις πρώτες μέρες είχαν συμμετοχή η οποία όμως ήδη από την τρίτη μέρα κάμφθηκε στις περισσότερες ΕΛΜΕ. Δεν αμφισβητούμε τον ηρωισμό των συναδέλφων που έδωσαν τον αγώνα μέχρι τέλους αλλά η θυσία αυτή αν δεν μπορεί να γίνει ενότητα κι αγώνας και με τους συναδέλφους των άλλων κλάδων είναι καταδικασμένη να μένει αδικαίωτη. Εμείς λέμε ότι λύση και προοπτική υπάρχει φτάνει οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση και παντού να υψώσουμε το ανάστημά μας, με ενωμένο, ταξικό – ανυποχώρητο αγώνα, απαιτώντας εδώ και τώρα να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα. Ο αγώνας θέλει στόχο, σχεδιασμό και ενότητα στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Προϋπόθεση για να λυθούν τα προβλήματά μας είναι μια άλλη πολιτική προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, που θα σπάσει τα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων. Που θα μετατρέψει σε κοινωνική-λαϊκή περιουσία όλο τον πλούτο που παράγεται.

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει. Μόνο στο πλαίσιο μιας τέτοιας προοπτικής θα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από το σαράκι της ανεργίας και των απολύσεων, θα έχουμε δωρεάν σχολεία και μόρφωση για όλα τα παιδιά, θα έχουμε δωρεάν γιατρούς, φάρμακα, παιδικούς σταθμούς, σταθερή μόνιμη δουλειά, ελεύθερο χρόνο και διακοπές για όλους. Μια τέτοια προοπτική πρέπει να υπηρετούν οι αγώνες μας σήμερα.


Όλοι στο Πανσαμιακό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Οκτώβρη, 19:00 στο Εργατικό Κέντρο

Παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για κάθε λαϊκό πρόβλημα

Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, 12 μμ στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: